TORNAR
PUBLICITAT

La xifra de grups escolars confinats per la COVID segueix escalant i arriba a 39, amb un centre tancat

Hi ha gairebé un miler de persones a casa, en quarantena; a l’Institut de Calaf, s’han registrat 23 positius en deu dies

societat
Dijous, 22 abril 2021. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els indicadors d'extensió de la COVID-19 al nord de la comarca s'han traduït en les xifres de grups escolars tancats més altes dels darrers mesos. Aquest dijous, hi havia a tot l'Anoia 39 grups escolars confinats i un centre tancat, als Prats de Rei.

El nombre de grups escolars tancats a l'Anoia ha arribat a la xifra més alta des del primer trimestre, quan se'n van comptar fins a 45. Aquest dijous, segons les dades que facilita el Departament d'Ensenyament, hi havia un total de 39 grups tancats i un centre confinat, la llar d'infants dels Prats de Rei. En total, a l'Anoia hi ha 992 persones aïllades, entre els docents, treballadors i alumnes. 

Calaf, que tenia aquest dijous 22 un índex de risc de rebrot de 2.387 punts, és un dels municipis on els indicadors de la pandèmia són més alts i això s'ha reflectit també en la xifra de positius a les seves escoles. A l'INS Alexandre de Riquer, hi ha hagut 23 positius en deu dies. El centre més afectat és l'escola Alta Segarra, amb cinc grups tancats; per la seva part, l'institut calafí té quatre grups en aïllament. El tercer centre amb més afectació és l'escola Joan Maragall de Vilanova del Camí, amb tres grups en quarantena.

Hi ha sis escoles o instituts amb dues aules tancades: a Igualada, l'Escola Pia, l'Emili Vallès, l'escola Dolors Martí i l'INS Milà i Fontanals; a Masquefa, l'escola El Turó i a Montbui, l'escola Antoni Gaudí. I una quinzena de centres amb un sol grup a casa: el Marquès de la Pobla de Capellades, l'Escola Bressol la Baldufa de Vilanova, l'Institut de Masquefa, la Llar d'Infants la Lluna, l'INS Montbui, l'INS Molí de la Vila de Capellades, l'INS Pla de les Moreres de Vilanova, l'Escola Pompeu Fabra d'aquest mateix municipi, l'Escola García Lorca, l'Apirària i l'Escola Herois del Bruc de Piera, l'INS Pere Vives, l'Escola Ramon Castelltort, els Maristes i l'Escola Igualada.

Les dades dels casos COVID-19 als centres educatius s'obtenen del buidatge de les dades que cada centre introdueix a l'aplicació Traçacovid. Aquesta aplicació dóna suport als ​centres educatius en el marc del Protocol de casos COVID-19 als centres educatius​​. El Departament d'Educació les actualitza diàriament a través del seu portal. La darrera actualització és del 22 d'abril al matí.

CONSULTA AQUÍ LES DADES I GRÀFICS DE L'EVOLUCIÓ, DIA A DIA, DE LA COVID-19 A IGUALADA I L’ANOIA 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.