TORNAR
PUBLICITAT

Adéu al capelladí Anton Font, creador de La Tarima i fundador dels Joglars

L’anoienc va ser un dels principals exponents a Catalunya de la tècnica del mim

cultura
Dilluns, 22 març 2021. 09:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La matinada del 20 de març moria el pedagog i director teatral Anton Font i Bernadet, als 88 anys. Font, nascut a Capellades, passarà a la posteritat com una figura cabdal del teatre català i també per la seva important contribució a les iniciatives culturals a l'Anoia.

Ha mort Anton Font (Capellades, 1932), el que va ser un dels fundadors dels Joglars i que, en l'àmbit anoienc, va tenir una important trajectòria a l'esbart capelladí i com a director de l'Escola de Teatre La Tarima, d'Igualada. Malgrat la projecció nacional i internacional de Font, va continuar sempre vinculat a la seva població d'origen. El 2010, de nou a Capellades, va treballar a fons per aixecar el nou teatre de La Lliga i en va ser president fins al 2014. En l'àmbit docent, va fer classes d'expressió corporal a escoles com LayetanaTalitha i Rosa Sensat i fundant, el 1969, l'escola de teatre Estudis Escènics El Timbal.

Font va estudiar a l'escola de Marcel Marceau. Amb Carlota Soldevila i Albert Boadella va crear Els Joglars. Des d'un inici, la mímica va tenir un component clau en els espectacles, en un moment que Catalunya estava sota la dictadura. Font va donar un ús simbòlic i valuós a aquesta tècnica i estètica, en un moment de censura. Va crear el festival Internacional de Mim de Barcelona.

Pel que fa a Igualada, Font va treballar des de mitjans dels anys vuitanta en el projecte de l'Escola Municipal de Teatre La Tarima, que es va posar en marxa l'any 1988. Un centre formatiu de teatre que Anton Font va dirigir durant gairebé una dècada. L'escola igualadina ha estat el bressol de molts actors professionals que s'hi van iniciar.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.