TORNAR

La ciutat d'Igualada oferirà el Ciri Votiu a Montserrat aquest dissabte 18

La tradició es remunta a l’any 1515

cultura
Dimecres, 15 setembre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Igualada continua amb la seva tradició de més de mig mil·leni de tribut a Montserrat i a la Moreneta. L'Ajuntament organitza una sortida d'autocars, gratuïta, a les 9 del matí des de l'estació d'autobusos.

Aquest dissabte, l'Ajuntament d'Igualada tornarà a oferir el Ciri Votiu de la ciutat a la Verge de Montserrat, juntament amb les entitats i institucions igualadines que enguany celebren un aniversari destacat. L'acte tindrà lloc durant la missa conventual de les 11 del matí, a la Basílica de Montserrat. Posteriorment passats cinc minuts de les 12, els igualadins seran rebuts pel Pare Abat en audiència especial a la Sala de la Façana de la porteria del Monestir.

L'acte es feia durant el primer semestre de l'any, però la situació sanitària i les restriccions a causa de la COVID han provocat que s'hagi posposat al setembre. La flexibilització d'algunes de les mesures establertes fins ara han permès, també recuperar de nou la sortida gratuïta en autobús per poder assistir a l'ofrena. Per aquest motiu, l'Ajuntament d'Igualada organitza una sortida gratuïta amb autocars des de l'Estació d'autobusos, el mateix dissabte dia 18 de setembre, a les 9. La tornada a Igualada serà a les 2.

Les persones interessades poden inscriure's fins al 16 de setembre al telèfon núm. 93 8031950 ext. 2537 (Departament de Protocol) o bé a les oficines d'atenció al ciutadà de l'Ajuntament. Aquesta tradició, recuperada a la dècada fa trenta anys, recorda que fa cinc segles, l'any 1515, per evitar una epidèmia de pesta procedent de Barcelona, els consellers d'Igualada van decidir demanar protecció a la Mare de Déu portant-li un ciri. Any rere any, el vot de poble va anar renovant-se.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.