TORNAR

La Festa Major vista des d’uns ulls internacionals

La japonesa Yukiko Homma i les alemanyes Claudia Langer i Inga Soellner expliquen com van viure la Festa Major a Igualada

cultura
Dilluns, 29 agost 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El patró de la Festa Major es repeteix any rere any, els igualadins saben el programa a la perfecció, quins actes els agraden i quins no es poden saltar però, com veuen les nostres festes des de fora? Enguany una japonesa, la Yukiko, va sorprendre els anoiencs tot pujant a fer ‘titius’ però no va ser l’única estrangera que va gaudir de les nostres festes, les alemanyes Claudia Langer i Inga Soellner també van participar en la majoria d’actes i, acompanyades dels seus amfitrions, van viure de prop les tradicions igualadines. Les tres expliquen la seva experiència.

Claudia Langer

La Yukiko gaudint d'un dia de Festa Major

Tant la Yukiko com la Clàudia com la Inga coincideixen en afirmar que s’ho van passar molt bé durant els dies que van passar a Igualada. La japonesa va passar sis dies a la capital de l’Anoia, gairebé tota la Festa Major, acompanyada per la seva amfitriona igualadina, una companya de feina i segons afirma: ‘és complicat escollir quina va ser l’activitat que més em va agradar, el foc, els tambors, els concerts...’

Per la seva banda, Claudia Langer, que també estava a la ciutat de visita per veure amics igualadins, només va passar dos dies a Igualada però va tenir una agenda plena; ‘vam anar als concerts de dissabte, al cercanit, a les barraques fins les 7 del matí! i a l’exhibició castellera.

La Igna que només va estar a la capital anoienca dissabte i diumenge no té cap dubte en afirmar que la seva activitat preferida durant aquests dos dies va ser el cercanit: 'Em va encantar veure tanta gent ballant al carrer'.

L’acollida

Tant la Yukiko com la Clàudia com la Inga afirmen que es van sentir còmodes i ben acollides pels igualadins: ‘La gent aquí és agradable i maca’ afirma la japonesa que es va mostrar contenta dels progressos en llengua dels seus companys: ‘Un dels nois que vaig conèixer la primera vegada que vaig venir a Igualada no parlava anglès, però ara, després d’un any, ha fet molts progressos i podíem parlar perfectament’.

Per la seva banda, la Claudia explica que la majoria de gent la va rebre bé i fer sentir còmode però lamenta que ‘tothom parlava català i és una mica frustrant no poder intervenir en les converses’.

Una festa molt participada

Inga subratlla que una de les coses que més la va sorprendre de la Festa Major igualadina és la participació i implicació dels joves de la ciutat: 'Sembla que la gent jove d'Igualada té una relació molt estreta amb el seu poble, en la meva localitat, a Alemanya, això no passa'.

Diferències culturals

La Yukiko, que reitera que s’ho va passar molt bé, explica que al Japó hi ha ‘Festivals a l’estiu’ però segons diu: ‘Normalment només duren un i dos dies’, a més a més, l’horari també és diferent: ‘Les festes solen començar a les 6 de la tarda i acaben cap allà les 9 o les 10 de la nit’.

Segons la Clàudia, la principal diferència entre la Festa que va viure a Igualada i les d’Alemanya, és que aquí es fa molt soroll amb els correfocs i afegeix: ‘La gent s’està hores i hores sense dormir!’ A més a més, afirma que la va sorprendre el dinar popular de l’acte ‘fes-ta el dinar’


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.