TORNAR

Pere Camps avança que s'ampliarà el pressupost cultural per la Capital de la Cultura Catalana

L’Ajuntament posa en valor ”que les entitats han cooperat entre elles” en aquest procés

cultura
Dimarts, 13 juliol 2021. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Aquest dimecres, es donaran a conèixer els resultats del procés participatiu per escollir les propostes que les entitats igualadines han formalitzat per desenvolupar-se durant l'any de la Capital de la Cultura Catalana 2022. L'Ajuntament es manifesta satisfet del desenvolupament del procés participatiu.

PUBLICITAT

L'organització i com es desenvolupa el procés participatiu per escollir les propostes de la Capital de la Cultura Catalana ha passat a ocupar el centre del debat polític a Igualada les darreres setmanes. Fa deu dies, Poble Actiu va criticar que aquest procés "fos un concurs de popularitat". Per la seva part, ERC organitzava un debat amb entitats sobre aquesta capitalitat i hores després demanava "la suspensió del procés de votació". Hi ha 40 propostes sobre la taula i un escenari probable (el límit de despesa per cada proposta és 15.000 euros i la dotació total és 75.000) és que només en prosperin sis o set com a màxim. El regidor de Promoció Cultural, Pere Camps, ha indicat en declaracions a AnoiaDiari, que "a més de la quantitat destinada al procés participatiu, s'ampliarà el pressupost general de Cultura pel 2022" i que serà molt més "ja que comptarem amb un acte d'obertura, un acte de cloenda i altres activitats, actes i cicles".

El consistori treballa "per definir l'agenda". L'edil de la parcel·la cultural de l'Ajuntament afirma que el sistema de votació "és un sistema que obliga a seleccionar tres propostes per afavorir l'equitat. Son unes votacions populars" i és la ciutadania "qui escull els actes que considerin més interessants per formar part de l'agenda cultural pel 2022". Camps és contundent: "hi ha hagut una gran participació per part de les entitats al procés participatiu. S'han presentat 43 propostes de diferents àmbits culturals, de totes, 40 han passat la fase de valoració tècnica i estan sotmeses a votació popular. Les entitats han participat, han cooperat entre elles i han donat a conèixer els seus projectes".

El regidor destaca "la implicació de les entitats i la seva creativitat, han presentat projectes molt bons. Ha estat un èxit de participació". Camps defensa la iniciativa: "La capitalitat és un repte per a la ciutat i una oportunitat per projectar i fer valdre la cultura des de totes les disciplines. Mostrant el gran teixit cultural igualadí i projectar la ciutat. El 2022 serà l'any de posar el focus en la cultura i potenciar-la des de totes les disciplines elaborant una agenda cultural especial que impliqui la ciutat".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.