TORNAR
PUBLICITAT

Masquefa presenta l'estudi sobre l'operació arqueològica a Turó del Cairot

Aquestes restes rescatades es remuntarien a fa 11 milions d’anys

cultura
Dissabte, 5 maig 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Arrel de la construcció d'un pàrquing a la zona de Can Bonastre i conegut el potencial de la zona a nivell fòssil,  l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont ha dut a terme els darrers mesos una intervenció de recuperar el màxim de restes fòssils. Ara, l'Ajuntament de Masquefa i l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont han presentat aquest mes de maig els resultats preliminars d'aquesta intervenció paleontològica.

Aquest divendres, l'Ajuntament de Masquefa presentava els resultats de l'informe sobre la intervenció paleontològica preventiva realitzada al Turó del Cairot, al sector industrial de Can Bonastre, entre el mes de desembre de 2017 i el febrer de 2018. La compareixença pública, a càrrec de l'alcalde Xavier Boquete i Jordi Galindo, cap de l'Àrea de Treball de Camp de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, servia per donar a conèixer la troballa d'una cinquantena de restes fòssils i datar-les de l'època del Miocè.

El batlle masquefí, a l'esquerra, amb el responsable de l'ICPEn dues campanyes diferents, s'han  recuperat un total de 49 restes fòssils. El mes de desembre de 2017, durant la primera part de la campanya, es van recuperar sis restes siglades de vertebrats fòssils; mentre que entre els mesos de gener i març de 2018, en el marc de la segona i última campanya de la intervenció, es van recuperar 43 restes fòssils siglades. Amb tot, l'informe conclou que les restes animals i vegetals trobades pertanyen molt probablement al Miocè superior, en un període de temps geològic que es situaria a l'entorn dels 11 milions d'anys Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, destaca el valor "científic i històric" de les restes trobades i assegura que "amb aquesta intervenció hem demostrar un cop més que és possible compatibilitzar la recuperació del patrimoni paleontològic de Masquefa i del nostre entorn amb l'execució d'obres de primer ordre com la construcció del pàrquing a Can Bonastre sense que se'n vegin compromeses cap de les dues actuacions".

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.