TORNAR

Teatre Nu aposta per propostes innovadores en la nova programació

Dels tretze espectacles programats, sis són de companyies residents

cultura
Divendres, 16 setembre 2022. 09:20. Redacció AnoiaDiari.
PUBLICITAT

Gairebé la meitat dels tretze espectacles programats per a la nova temporada (setembre-desembre) del Teatre Nu són de companyies que han fet o faran residència a la Casa de la companyia a Sant Martí de Tous. És fruit, segons Teatre Nu, d'una "aposta pel foment de noves creacions i el seu suport a les companyies en els seus processos de creació."

La sala anoienca ha dissenyat la programació segons cinc eixos: espectacles per adults, Tous en família, emergència creativa, finestra al món i Llegendes tot l'any.

Els espectacles de les companyies residents són De noviembre a noviembre (Cia La Concreta), El viatge de l'heroi (Cia Inda Pereda), Noves espiritualitats (Cia Atzucac), Irupé la niña que quería tocar la luna (Cia Paula Alfieri), El amante de los caballos (Cia Moscú Teatro) i Temor i Tremolor (Tilda Espluga).

Els altres set espectacles programats són: Quan el sol se'n va a la posta (Matito titelles), Guillermotta (Jordi Vidal), el concert acústic Elegia (Mireia Espelt), Sabates Noves (Tian Gombau), El saló de les meravelles (Hausson), Qüento de Nadal (Creació col·lectiva del poble de Sant Martí de Tous) i l'espectacle de producció pròpia del Teatre Nu, La Senyora de Tous.

Cal destacar que, durant aquesta temporada, diferents companyies iberoamericanes faran residència a la Casa del Teatre Nu. En el marc del projecte Iberescena en el qual Teatre Nu hi participa, es va convidar a 10 companyies de les quals, 7 ja estan tramitant les gestions per a fer possible la residència a Sant Martí de Tous.

Des de la sala assenyalen que "amb aquesta programació consolidem una oferta cultural, després que comencés el 2015 amb la nostra primera aposta de cartellera anual. Set anys després, hem aconseguit construir un segell propi i de referència en el món del teatre."

Els cofundadors de Teatre Nu, Maria Hervàs i Víctor Borràs expliquen que el seu projecte "vol esdevenir una palanca d'impuls per a les companyies que busquen un espai i un ambient propici per poder crear. Només dos anys després d'inaugurar la residència del Teatre Nu podem dir que aquest curs hi haurà dies que totes les places de què disposem estaran ocupades". La passada temporada es van acollir un total de 2.982 espectadors en 81 funcions. Els espectacles produïts per Teatre Nu van fer 166 funcions que van veure 28.200 espectadors. La residència va acollir 70 artistes en 17 estades.

Nous abonaments

Teatre Nu mantindrà els preus de la temporada passada i impulsa uns descomptes i abonaments. D'aquesta manera es podran adquirir abonaments per a tres espectacles per trenta-tres euros.

Altres activitats de Teatre Nu

A banda de la programació d'espectacles i de l'ocupació d'artistes de la residència, Teatre Nu té programades altres activitats.

Pel que fa a la seva branca pedagògica, continuen programant-se visites escolars i els tallers per a nens i nenes de les escoles. D'altra banda, l'escola de teatre del Teatre Nu ha obert inscripcions d'aquest nou curs amb una oferta variada i per a diferents edats.

També cal mencionar, que Teatre Nu gestiona l'Escola Oficial de Teatre d'Igualada "La Tarima" des de fa 16 anys amb un total de 12 cursos l'any.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.