TORNAR
PUBLICITAT

L’Anoia entre les comarques amb menys nivell de renda per habitant el 2008

La mitjana de renda familiar disponible a Santa Margarida de Montbui és la que més ha augmentat de tot Catalunya

economia
Dimarts, 7 juny 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Segons les dades fetes públiques per l’Institut d’Estadística de Catalunya, l’Anoia va ser la tercera comarca amb menys nivell de renda per habitant. Només el Baix Llobregat i la Selva van superar, per sota, els 15.700 euros que els anoiencs reben de mitjana a l’any.
PUBLICITAT

Mapa de l'Idescat

Les dades fetes públiques el passat 1 de juny per l’Institut Nacional d’estadística posen sobre la taula que l’any 2008 la renda bruta per habitant de Catalunya se situava en 16.900 euros, el que va suposar un increment del 3,8% respecte l’any anterior i se situa en un 9,7% per sobre de la mitjana de tot l’Estat Espanyol.

Pel que fa a la comarca de l’Anoia, la renda mitjana durant el 2008 es va situar en 15.700 euros, una xifra que situa mitjana de renda per habitant a la comarca un 7,1% per sota de la mitjana catalana. A l’altra cara de la moneda s’hi troba la Vall d’Aran, que amb 20.900 euros de renda per habitant de mitjana és la més alta de Catalunya.

La renda familiar disponible bruta de Santa Margarida de Montbui augmenta un 7%

Pel que fa a la renda familiar disponible, Santa Margarida de Montbui és, juntament amb Badia del Vallès, el municipi de més de 5.000 habitants que més ha variat el seu nivell de renda familiar disponible respecte el 2007. El municipi de la Conca d'Òdena ha passat de 12.500 a 13.500 euros per habitant però amb aquesta xifra segueix trobant a la part baixa de la llista de municipis.

El municipi anoienc amb menys renda per habitant és Vilanova del camí que compta amb 13.100 euros de mitjana per habitant a l'any. A Igualada la xifra és força superior i se situa en 17.200 euros de renda bruta de mitjana.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.