TORNAR

Baula-COR organitza a Igualada unes jornades de formació sobre la violència econòmica i geoestratègica

Dirigides als comitès de solidaritat però obertes a la ciutadania

economia
Dimecres, 7 juliol 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La ciutat d’Igualada acollirà aquests dies 8, 9, 10 i 11 de juliol les XI Jornades de formació dels Comitès Óscar Romero (COR) de l’Estat Espanyol i Europa. Aquestes jornades, que s’organitzen cada dos anys, volen esdevenir un espai de trobada i reflexió per als membres d’aquests comitès de solidaritat, però també estan obertes a la resta de la ciutadania. Aquest any, el grup Baula-COR de Santa Margarida de Montbui ha estat el comitè encarregat d’organitzar les jornades que porten com a títol 'Las guerras geoestratégicas. El control del planeta'.

Les jornades intentaran analitzar els interessos que s’amaguen darrere la violència, a partir de tres escenaris de conflicte: Colòmbia, a l’Amèrica Llatina; els Grans Llacs, a l’Àfrica central; i una de las zones més convulses del món: Iran, Iraq, Afganistan i Pakistan.

L’acte inaugural de les jornades anirà a càrrec de l'igualadí Xavier Badia, director de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat de Catalunya. Serà el dijous, 8 de juliol, a les 7 de la tarda, a l’Escola de Música d’Igualada, que serà la seu de les jornades gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada.

Colòmbia i Àfrica

Divendres, a les 10 del matí, és prevista la ponència sobre Colòmbia, amb Marcela Duarte, representant del Movimiento de Víctimas de Crímenes de Estado, i la periodista Alèxia Guilera, membre de la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia. I a les 12 del migdia, tindrà lloc la ponència sobre els Grans Llacs, a càrrec de Juan Carrero, president de la Fundació S’Olivar, i autor del llibre África, la madre ultrajada.

La tarda del divendres es faran tallers de participació més reduïda per treballar diferents temes: 'Globalització i militarisme', a càrrec de Pere Ortega, Investigador del Centre d’Estudis per la Pau J.M. Delàs; 'Llibertat de premsa i conflicte en Colòmbia', amb Alèxia Guilera; 'Una reflexió sobre la tortura', amb Montse Fenosa, membre d’Acció dels Cristians per l’Abolició de la Tortura (ACAT); 'Agenda Llatinoamericana', a càrrec del COR de Zaragoza; 'La revolució verda per a una nova cultura energètica', amb Quim Sangrà, expert en energies i membre de la Fundació Josep Irla; i per últim, un taller sobre l’experiència dels COR europeus en relació a l’acollida a la població immigrant i la seva aposta d’acompanyament i denúncia amb els Cercles de silenci.

Orient Mitjà

Dins del programa de dissabte destaquen també dues ponències. D’una banda, a les 10 del matí, una exposició sobre la situació de conflicte a l’Orient Mitjà, a càrrec de l’escriptora i periodista iraniana Nazanin Amirian; i de l’altra, una conferència, a les 4 de la tarda, que analitzarà les estructures econòmiques mundials des d’una perspectiva crítica amb el neoliberalisme, de la mà de Francisco Ferrer, membre del Seminari d’Economia Crítica Taifa.

A banda del contingut més formatiu de les jornades, les persones que hi participin també podran gaudir d’algunes activitats lúdiques i culturals programades, com ara una visita al centre històric de la ciutat i al museu de Cal Granotes; una sessió de contes, a càrrec de Martha Escudero; una revetlla amenitzada pel grup Acoustic Cuts; i una visita a la Tossa, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui.

Inscripcions

El preu de les jornades (sense comptar els àpats) és de 20 euros. Per a més informació i per formalitzar la inscripció podeu consultar el blog de Baula-COR.

Documents adjunts

Les guerres geoestratègiques0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.