TORNAR

Experiències enoturístiques úniques a l’Anoia

Espai patrocinat

economia
Dimecres, 13 setembre 2023. 11:33. Redacció AnoiaDiari.

Al mes de setembre no pot faltar entre els teus plans viure la festa de la verema. És la millor temporada de l’any per gaudir del món del vi i el cava i ho pots fer amb un munt d’activitats que ofereixen els diferents cellers de l’Anoia.

Trobaràs visites guiades per les vinyes i conèixer les diferents varietats de raïm i tècniques de cultiu. També podràs visitar els cellers i conèixer el procés d’elaboració del vi, des de la premsada del raïm fins a l’embotellament.

Altres propostes enoturístiques a l’Anoia és participar en sessions de tast i maridatge,  gaudir d’experiències gastronòmiques als cellers, compartir aperitius, brunchs i sopars gaudint de l’entorn, caminar o pedalar entre les vinyes, realitzar activitats per infants, …, el ventall d’oferta és molt gran.

L’enoturisme als cellers de l’Anoia ofereix una oportunitat única de connectar amb la natura, la història i el món del vi. El vi ha tingut un paper important en la cultura i la història de la comarca durant segles.

Des de la collita dels raïms fins a la degustació dels resultats de l’elaboració, aquestes experiències ofereixen una visió profunda i autèntica de la vida a les vinyes. Troba el pla que més t’agradi i comparteix aquesta experiència autèntica amb la parella, amics o família.

A continuació, et mencionem alguns dels cellers de l’Anoia amb les seves propostes més destacades. Això no vol dir que aquests siguin els únics cellers, ni les úniques opcions d’activitats que ofereixen, consulta la web anoiaturisme.cat per saber-ne més.

Mas del Puig Bonans

La Mònica i en Quim són els vitivinicultors d’aquesta vinya de 4 hectàrees situada a Piera, a la finca Mas Bonans.

Bonans elabora vins i mostos ecològics de forma totalment artesanal a partir de raïms de vinyes de més de 40 anys i collides a mà. El resultat són vins francs amb molt de cos i estructura i alguns d’ells sense sulfits.

Ofereixen visites amb tast de vins i mostos personalitzats. Per a més informació posa’t en contacte amb ells.

Celler Grapissó

Les vinyes que el Celler Grapissó utilitza per fer els seus productes són vinyes originàries de la Llacuna, de 15-30 anys d’antiguitat.

Visita el celler i fes un maridatge de vins o vins i formatges. T’encantaran les seves vistes a les vinyes amb Montserrat de fons, un entorn privilegiat enmig de prats i boscos frondosos.

Cava Maria Casanovas

Hereus d’una tradició familiar lligada històricament a la viticultura i amb tres generacions, Cava Maria Casanovas elabora caves autèntics, originals, personals, únics i innovadors, que representen l’expressió d’una terra.

Concerta una visita i coneix el seu entorn de vinyes i oliveres. El silenci més preuat amb impressionants vistes dels turons en un indret de gran valor paisatgístic a Sant Jaume Sesoliveres.

Celler Clot de les Soleres

Clot de les Soleres realitza tot el procés, des del cultiu de les vinyes, verema i elaboració del vi, fins a embotellament i etiquetat, garantint així la procedència i qualitat del producte.

Es té coneixement de la masia de la finca Ferrer de la Vall des del segle XVI. La trobaràs a tocar de Piera. Fes una visita i coneix els cubs de fermentació resultants de les diverses ampliacions que s’hi van fer al llarg dels segles XVI i XVII.

Cava Gabarró

Molt a prop de Piera, Cava Gabarró ofereix visites a peu de vinya amb un tour pel celler on veureu el procés d’elaboració del cava i vi. Per finalitzar, un tast dirigit dels dos caves més emblemàtics de la casa, el Brut Nature Anna Gabarró i el Reserva Gabarró Isart Brut Nature. Per complementar el tast, es fa una degustació dels vins, el Blanc Gabarró Xarel·lo i el Negre Gabarró Garnatxa-Syrah.

Celler Torrens Moliner

Les seves vinyes i celler estan obertes als amants del vi. Estan a Piera, a 40 km de Barcelona i si els vas a veure passareu un dia envoltats de natura, amb productes de la terra. Us mostraran tots els secrets de l’elaboració del vi i del cava. Fareu un passeig per les vinyes on us explicaran com treballen la vinya, amb un tracte. Després, podreu recuperar les forces amb un bon esmorzar amb productes de proximitat i acabareu fent un tast dels seus vins i caves, tot recorrent el seu celler.

Pagès Entrena

Ofereixen un gran ventall d’activitats enoturístiques per tal de transmetre la cultura del vi i del cava, d’una forma distreta per a tothom. A la seva web trobaràs les diferents experiències enoturístiques que ofereixen que van des de les clàssiques degustacions a maridatges amb formatge o jocs de tast per a emprar el talent i la creativitat.

Raventós Rosell

La finca està situada entre els pobles de Masquefa i Sant Sadurní d’Anoia amb una extensió de 52 hectàrees de terreny aproximadament entre la muntanya de Montserrat i el Massís de l’Orda. Raventós Rosell és un celler com els d’abans. En ell es viu i es transmet la tradició de la vinya. Ho podreu comprovar en primera persona fent una visita. A la seva web la podràs concertar.

Can Bonastre

En un entorn únic als peus de la Serra de Montserrat, es troba Can Bonastre Wine Resort, un concepte innovador i especial amb el qual aquest celler de l’Anoia ha reinventat el món del vi. Les vinyes que envolten el celler poden ser gaudides a peu, a cavall, amb bicicleta, amb segway o des de l’aire. La carta d’experiències d’enoturisme és enorme. Consulta la seva web i planifica’t un dia d’ensomni entre vinyes.

Finca Can Feixes

La finca Can Feixes està situada a terres altes de Cabrera i Mediona, costers de les muntanyes interiors que limiten geogràficament les comarques del Penedès i de l’Anoia. Si fas una visita comprovaràs com l’explotació es manté en un estricte règim familiar que protegeix l’entorn com a segell de qualitat del seu producte. Posa`t en contacte amb ells i descobreix aquesta meravella personalment.

Caves Bohigas

Passeja entre vinyes pels voltants del cim Puig Aguilera, descobrint corriols i barraques de pedra seca, així com l’antiga vinya de Sumoll, una varietat autòctona de raïm negre. En acabar l’excursió, t’obsequiaran amb un esmorzar de pagès amb productes de proximitat i oli Bohigas, al pati principal de la masia. A continuació, realitzaràs una visita guiada al celler, amb el tast d’un cava i un vi Bohigas. No t’ho perdis! La finca inclou una magnífica masia amb orígens del segle XIII declarada d’interès historicoartístic, una capella neogòtica, i unes caves de l’any 1540.

Celler Pla de Morei

El celler Pla de Morei té una carta d’experiències úniques: enòleg per un dia, maridatge amb formatges, paper i vi, i terra i vi.

La finca és plena de racons com els marges i les barraques de pedra seca que són testimoni d’aquest llegat vitícola i del qual podràs gaudir-ne. També disposen de servei de restauració per sopars a la fresca amb música en directe amb unes vistes impressionants. Consulta a la seva web els horaris i totes les opcions que ofereixen.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.