TORNAR

Igualada impulsa el projecte ‘Teixint idees i xarxes” enfocat a millorar la competitivitat del sector tèxtil

La iniciativa Teixint idees i xarxes inclou accions de foment de la innovació en l’ocupació i accions d’innovació en el teixit productiu

economia
Dissabte, 30 gener 2016. 03:00. Xènia Castillo.
D'un cop d'ull

Amb l'objectiu de millorar la competitivitat del sector tèxtil d'Igualada, l'Ajuntament de la ciutat encapçalarà el projecte "Teixint idees i xarxes", en  què també  participaran els ajuntaments de Terrassa i Manresa, les societats municipals Promoció Econòmica de Sabadell i Reactivació Badalona, i la Diputació de Barcelona

L’Ajuntament d'Igualada encapçalarà un nou projecte de l’Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees (ACTE), sota el nom "Teixint idees i xarxes", amb l’objectiu de millorar la competitivitat del sector tèxtil i generar noves oportunitats de desenvolupament futur. Es tracta d’un dels projectes innovadors i experimentals subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Hi participaran també els ajuntaments de Terrassa i Manresa, les societats municipals Promoció Econòmica de Sabadell i Reactivació Badalona, i la Diputació de Barcelona. Tots ells, com ha avançat aquest dimecres la tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica, Àngels Chacón, dinamitzaran un seguit d’accions al llarg d’aquest any 2016.

Els objectius específics del projecte són la creació de dinàmiques de cooperació entre les empreses, professionals i actors vinculats al sector tèxtil, per tal d'incrementar-ne la competitivitat, millorar les possibilitats d'ocupació del sector i adaptar els perfils professionals a les necessitats reals del tèxtil. El SOC ha concedit una subvenció total de 160.000 euros per al seu desenvolupament, 86.000 dels quals seran rebuts per l’Ajuntament d’Igualada.

El conjunt d’accions impulsades pel departament de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada es dividiran en dos grans blocs: d’una banda, dotades amb 55.000 euros, accions corresponents al Programa per a la Innovació en l’Ocupació i, de l’altra, accions valorades en 31.000 euros dins del Programa per la Innovació en el Teixit Productiu de Cooperació Empresarial.

Dins del primer bloc es duran a terme bàsicament dues grans iniciatives. Per a millorar la capacitació comercial d’exportació del sector tèxtil, entre els mesos de febrer i juny, es formaran quinze persones aturades o demandants d’ocupació en matèria de comerç internacional o exportacions i, posteriorment, s’incorporaran a l’estructura empresarial de cinc companyies locals. Paral·lelament es treballarà també per estimular la capacitació de joves creadors, dotant-los d’habilitats empresarials, de manera que puguin desenvolupar les seves idees de negoci i puguin millorar la seva ocupabilitat dins del sector tèxtil.

En el segon bloc, el de la innovació del teixit productiu, es duran a terme dues propostes encaminades a fer més competitiu el sector, afavorint la cooperació empresarial i creant plataformes i punts de trobada per als agents del sector. En primer lloc, en el marc de la propera fira BSTIM s’organitzarà la jornada de networking titulada Tendències globals que impulsen la transformació de la indústria tèxtil - confecció Europea, amb la participació de Lutz Walter, secretari general de la Plataforma Tecnològica Tèxtil Europea i Director d’Investigació, Desenvolupament i Innovació de la Patronal del Sector Tèxtil - Confecció a Europa (EURATEX). I, a més, es durà a terme el que s’anomenarà Acció de Cooperació Igualada, que inclourà la detecció de les empreses de nova creació del sector tèxtil a l’Anoia i la realització d'un mapping de tot el territori. Un cop identificades, s’estudiaran les necessitats d’aquestes empreses emprenedores, per tal de poder oferir una borsa de serveis a la seva mida. Aquesta acció es durà a terme entre febrer i desembre de 2016.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.