TORNAR
PUBLICITAT

Jorba aprova unes ordenances amb la novetat d'un recàrrec per als pisos buits de grans tenidors

D’altra banda, es congela aquest impost per a immobles que pertanyin a administracions públiques

economia
Dimecres, 30 octubre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les ordenances fiscals de Jorba van tirar endavant, gràcies a la majoria de govern que ostenten els republicans. La novetat, el recàrrec a l'IBI a habitatges buits, per incentivar que es posin al mercat.

PUBLICITAT

El ple de l'Ajuntament de Jorba va aprovar les noves ordenances fiscals per a l'any 2020. Ho va fer amb els vots a favor del govern (ERC) i en contra de l'oposició (JxJ). S'apliquen només adaptacions normatives. La majoria dels impostos s'han congelat i la novetat és la creació d'un recàrrec a l'impost sobre béns immobles (IBI) per als habitats buits permanentment. 

Vista aèria de Jorba, a la Conca d'ÒdenaLa mesura, en paraules de l'alcalde i responsable de l'àrea d’hisenda, David Sànchez, té per objectiu "incentivar als grans tenidors (bancs i immobiliàries) i propietaris d'immobles buits perquè posin aquests habitatges al mercat del lloguer". Així mateix, es congela aquest impost per a immobles que pertanyin a administracions públiques o organismes que gestionin habitatges amb renda limitada.

També es va canviar l'ordenança que regula l'impost sobre vehicles de tracció mecànica perquè, arran de canvis normatius, les persones amb discapacitat gaudiran de les corresponents bonificacions mitjançant la valoració mèdica de la Generalitat. També hi haurà canvis com la bonificació per als vehicles que circulen amb gas liquat. L'última ordenança modificada és la relacionada amb l'urbanisme, on s'ha inclòs la taxa la tramitació administrativa de les declaracions del document que acredita que no cal sol·licitar cap llicència de parcel·lació d'un terreny.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.