TORNAR
PUBLICITAT

La sectorial d'autònoms de la UEA considera que la reforma del seu règim "és per recaptar, res més"

Els autònoms que facturen més de 25.000 euros anuals, poden veure com creix un 50% la seva quota

economia
Dijous, 25 febrer 2021. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquests darrers dies, diversos mitjans de comunicació sobre la possibilitat que el govern espanyol modifiqui el sistema del règim d'autònoms. La sectorial d'autònoms de la Unió Empresarial ha emès un comunicat on es posiciona clarament sobre aquesta possibilitat.

PUBLICITAT

Sobre la taula del ministeri d'Hisenda, hi ha una proposta per implanta un nou sistema de cotització dels autònoms. La UEA considera que "aquest nou model, basat ens els ingressos reals de l'activitat econòmica (i que eliminaria la possibilitat d' elegir lliurement la base de cotització)" té "una única finalitat recaptatòria per part del govern, ja que podria suposar que es recaptin fins a un 50% més dels ingressos que recapta actualment la Seguretat Social".

En un comunicat, la UEA indica que "la cotització dels treballadors per compte propi ja s'han incrementat de manera significativa en els darrers anys. Actualment, quasi la meitat dels autònoms ja paguen una quota de la seguretat social superior al mínim establert". Això suposa "que el nombre de treballadors per compte propi que decideixen lliurement pagar més s'hagi triplicat ens els darrers anys. La resta, el 52% dels autònoms paga la quota mínima establerta en 289 euros, un grup d'autònoms que veuria incrementada considerablement la seva quota".

Segons la UEA, la implantació d'aquesta mesura "suposaria que els autònoms que declaren més de 25.000 euros al any, haurien de pagar un 50% mes de la quota, la resta que declarin ingressos inferiors a aquesta quantitat no se'ls hi pujaria la quota". Afegeixen que davant les perspectives econòmiques i empresarials d'aquest 2021 -que sembla ser que seran iguals o pitjors-, "molts dels autònoms ja s'han vist obligats al cessament de la seva activitat i d'altres s'ho estan plantejant" i que "cal seguir treballant per posar-hi ordre i no oferir més inestabilitat i desprotecció. Els autònoms són els que més han patit la crisi de la COVID-19". 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.