TORNAR
PUBLICITAT

El servei d'Ig-Nova Ocupació insereix 488 persones l'any 2018

A l’Anoia, gairebé la meitat de persones afiliades al règim general de la seguretat social són igualadins

economia
Dissabte, 26 octubre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El balanç del 2018 a la comarca va ser positiu en la reducció de l'atur, amb el promig de persones aturades més baix des de l'inici de la recessió, deu anys enrere: 7.587,3. A nivell igualadí, els serveis d'Ig-Nova Ocupació van aconseguir inserir quasi 500 persones.

PUBLICITAT

L'Ajuntament d'Igualada donava a conèixer aquest mes el balanç del servei d'Ig-Nova Ocupació del 2018 i les primeres dades de l'exercici actual. Segons el regidor de Dinamització Econòmica igualadí, Jordi Marcé Termes, l'any passat Ig-Nova va atendre 1.871 persones de les quals en va aconseguir inserir 488, més d'un 25%. Enguany, en els sis primers mesos, han estat 1.089 persones, de les quals se n'han inserit 289 al mercat laboral. 

A Ig-Nova "treballem amb els col·lectius que tenen més dificultats per inserir-se i oferim diferents serveis, com el club de feina, i la supervisió d'un assessor". A aquestes accions hi ha, a més, una sèrie de programes on el consistori col·labora amb altres administracions com Anoia Activa, el programa Atenea -que es dirigeix a les dones de més de 45 anys- o el programa Ulisses. 

"Problemes per satisfer ofertes de feina"

L'altra cara de la moneda, segons la Unió Empresarial, és la dificultat per trobar perfils ajustats a les ofertes, una qüestió molt debatuda els darrers anys a la comarca. La secretària Paula Arias parlava d'un total de 106 ofertes de feina entre els seus associats "només en vam poder satisfer un 35%" el 2018. Els perfils més demanats són "gent amb idiomes i càrrecs intermitjos" en els sectors de les arts gràfiques, les telecomunicacions, el metall, el químic o els serveis. Arias considera que "hi ha molta feina per fer i la gestió de personal és molt important. Per aconseguir el personal adequat hem de saber tractar igual al client, al proveïdor i al treballador. I, per suposat, millorar sous". 

Menys atur, però menys treballadors actius també

Si bé aquests dos darrers anys, 2018 i 2019, s'ha tornat a la xifra d'aturats pre-crisi, la força productiva de la comarca és molt lluny de ser la mateixa que la dècada passada segons les darreres dades de l'Idescat. El nombre d'afiliats al règim general de la seguretat social és molt per sota. El 2007 es va tancar amb 30.089 persones afiliades, una xifra molt superior als màxims de l'actual dècada. En el millor moment, el desembre de 2018, darrer cicle anual tancat, hi havia 26.137 anoiencs i anoienques afiliats. Una diferència de 4.000 persones. La diferència no s'explica per la xifra de treballadors autònoms, al contrari. El març del 2008 n'hi havia 2.400 més que ara. 

En el cas d'Igualada, el darrer any i mig hi ha hagut un augment d'unes 900 persones com a afiliades al règim general de la Seguretat Social. El setembre eren 13.016, cosa que suposa gairebé la meitat del total de treballadors assalariats de la comarca. En canvi, la xifra d'autònoms ha caigut lleugerament els 18 darrers mesos (a Igualada s'ha passat de 2.818 a 2.794).

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.