TORNAR
PUBLICITAT

La Taula per la Innovació posa el focus en l'empoderament femení en l'àmbit tecnològic

economia
Divendres, 16 octubre 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Ampliar la presència de la dona en un dels àmbits econòmics que guanya més pes cada cop. Aquest és l'objectiu de la Taula de la Innovació, presentada aquesta setmana, que també es marca el repte de continuar fomentant la vocació tecnològica en els estudis dels joves de la comarca.

PUBLICITAT

Patrícia Illa, regidora de Promoció de la Ciutat, presentava aquest dimecres a Igualada la Taula d'Innovació. L'acompanyaven els representants dels altres ens integrats en aquesta iniciativa. La finalitat de la Taula és "fer front conjuntament a objectius de ciutat que requereixen d'innovació en el seu enfocament." La també tercera tinent de batlle es fixa la meta que "Igualada esdevingui un referent de país en l'àmbit de la innovació i ha posat en valor les diverses accions i projectes que s'hi ha desenvolupat els darrers anys vinculats amb la tecnologia" i "empoderar les nenes i noies per ajudar-les a fomentar el seu interès pels àmbits científic i tecnològic."

En aquest acte de presentació hi eren també Paula Arias, gerent de la Unió Empresarial de l'Anoia, Magda Valls, directora de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida, Maite López, responsable de la Comissió de Dones TIC de TIC Anoia, i Josep M. Comaposada, director de l'Institut Milà i Fontanals. Van posar sobre la taula diferents accions que treballen aquest empoderament femení.

Arias va recordar que "la Unió Empresarial ja va crear la Comissió UEA Inquieta, amb la finalitat de donar visibilitat a la dona en el món empresarial i econòmic. La comissió
treballa per resoldre la manca de dones en llocs de treball de perfils tècnics" i esmentava "la difusió del projecte Stem Amb Tu, destinat a fomentar les vocacions en ciències, tecnologia, enginyeries i matemàtiques." Al seu torn, Magda Valls detallava els estudis d'àmbit TIC integrats a l'Escola Politècnica Superior i la feina a favor de la promoció de vocacions tecnològiques, "molt especialment entre les noies, perquè cal incloure la manera femenina en la manera com s'afronten els reptes tecnològics de futur de la societat."

Després, López indicava que "la Comissió Dones TIC va néixer fa un any i mig, per la necessitat precisament de cobrir aquesta absència femenina en aquest sector tecnològic, que té una forta presència en el nostre territori." Tancava la presentació Comaposada: "com a centre formador de referència, l'Institut Milà i Fontanals treballa amb el SOC en accions formatives en l'àmbit tecnològic i industrial." Es referia també "a les bonificacions en els preus de les taxes de les matrícules a les quals es poden acollir les noies que estudien aquests tipus de graus."

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.