TORNAR
PUBLICITAT

La xifra d'aturats a l'Anoia suma 16 persones més el juny

Des d’inicis d’aquest any, el número de persones anoienques registrades a l’atur ha crescut en gairebé 2.000

economia
Dijous, 2 juliol 2020. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'augment de l'atur, que s'havia disparat durant els mesos del confinament, s'ha moderat el mes de juny. El balanç de persones inscrites al Servei d'Ocupació és de 16 més, tot i que hi ha descensos en la xifra de desocupats significatius a Òdena, amb 11 persones que haurien trobat feina.

PUBLICITAT

Concentració de la CGT contra el tancament de Nissan FOTO: twitter CGT AnoiaMentre que l'ocupació remunta a algunes comarques, amb l'arribada d'una temporada turístic encara incerta, a l'Anoia l'atur ha donat una petita treva el mes de juny. El balanç de persones desocupades creix, però d'una forma lleugera: 16 persones. El total ara són 9.045. Respecte a l'increment dels darrers mesos (a l'abril va créixer en més de 800 persones i el maig en unes 300), l'augment s'ha ralentit i moltes poblacions redueixen la seva xifra de desocupats.

Amb tot, l'efecte de la COVID-19 sobre l'ocupació a l'Anoia ha estat devastador, sense compta els expedients temporals. L'increment de l'atur aquest primer semestre de 2020 és el més impactant en termes numèrics de la darrera dècada, sobretot per la caiguda lliure els mesos de març i abril. A finals de desembre, hi havia 7.177 persones inscrites com a demandants de feina; ara són gairebé 2.000 més. Una pujada fins i tot superior al primer semestre de la recessió, el 2009, quan van ser 1.500 persones, o el miler llarg de nous aturats dels primers sis mesos del 2012.

Segons les dades de la Generalitat, la població més afectada aquest juny per la desocupació és Montbui, que té 40 veïns més registrats com a demandants de feina. En el cas del Bruc, hi ha 11 persones més en recerca de feina. A la resta de poblacions, el balanç és positiu a Òdena, on 11 veïns ja no figuren entre els inscrits o Masquefa, on el balanç positiu és de 14. 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.