TORNAR
PUBLICITAT
PUBLICITAT

La UEA analitza noves tecnologies, com el Blockchain, la tokenització i les criptomonedes

Espai patrocinat per

Més de 40 persones participen en una jornada de debat sobre la transformació digital

Empresa
Dilluns, 21 octubre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Una quarantena de persones del teixit empresarial anoienc han participat en una jornada de debat sobre la transformació digital, organitzada per la Unió Empresarial de l’Anoia i amb la col·laboració de l'Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció (ACCID), en la qual diversos experts van presentar alguns sistemes i tecnologies que estan transformant el món de l'empresa i de la societat i que desvetllen curiositat i interès, com les criptomonedes, la tokenització o la Blockchain.

PUBLICITAT

La tecnologia Blockchain va centrar el primer focus de la jornada. Es tracta d'un sistema de base de dades capaç de registrar qualsevol informació a través de la xarxa, permet compartir dades en un sistema públic i transparent, que no les permet eliminar, modificar ni falsejar. Aquesta tecnologia -encara poc coneguda- ja s’està començant a fer servir amb les criptomonedes i amb els smart contracts o contractes intel·ligents.

Andrei Boar, professor de la UPC, va ser l'encarregat de moderar la taula d’experts en la que es van debatre altres elements iplicats en la tecnologia Blockchain i les seves aplicacions. Joaquim Matinero, advocat de Roca Junyent i col·laborador del Blockchain Space, va posar sobre la taula la delicada situació a nivell legal de la tecnologia Blockchain i els riscos associats a la llei de protecció de dades.

El segon àmbit d'anàlisi va ser la tokenització. Jaume Catarineu, CEO d’Ubiquat i president de TICAnoia i Sinergia va explicar la tokenització entesa com la digitalització de qualsevol objecte, servei, actiu o dret fet pel qual es pot compartir, vendre o comprar fins i tot conceptes abstractes. Va compartir alguns casos d’èxit reals i va refermar la idea que davant aquestes noves tecnologies han de madurar moltes coses, sobretot el tema de la identitat digitalitzada que ha de ser molt més robusta, pensant en els nous certificats de seguretat catalans, l’identiCAT que sembla, seguirà els estàndards nacionals d’identitat.

Per la seva banda, Luís Carbajo, ceo de Vottun va compartir l’experiència de la seva empres en l’entorn de l’ús de la Blockchain ja no només per a grans empreses sinó també, per exemple, en una petita empresa d’ous ecològics de Girona que a través de la Blockchain pot certificar i demostrar que els ous i tot el procés que ells realitzen és 100% ecològic.

La pròxima jornada tractarà sobre la realitat virtual a l’automoció i la indústria

La propera cita a l’entorn de la transformació tecnològica tindrà lloc el proper 23 d’octubre en una jornada i un dinar gratuïts al voltant de la realitat virtual i l'augmentada. Es tracta de dues tecnologies que, en l’entorn empresarial i industrial, s'han convertit en una eina no només de venda i màrqueting sinó també de planificació de la producció, d'estratègia, de manteniment de maquinària i equips... Ho veurem en aquesta jornada-dinar, de la mà del director comercial de Volkswagen Spain i del director territorial de Catalunya d'Innovae, empresa de solucions de RV i RA amb aplicacions en venda, formació, manteniment, logística, fabricació i control. Acte organitzat per la UEA i amb el patrocini de Servisimó. Per a més informació i inscripcions anna@uea.cat i www.uea.cat

Aquestes jornades formen part d’una de les voluntats més sensibilitzadores del projecte de la UEA LAB Anoia 4.0, projecte que aglutina experts i empreses relacionades amb les noves tecnologies pròpies de la revolució 4.0, per tal d’acompanyar i assessorar a totes les empreses de la comarca en aquest canvi cap un entorn més competitiu amb el suport de les noves estratègies i tecnologies.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.