TORNAR
PUBLICITAT

L'Ajuntament reobrirà les llars d'infants d'Igualada el dilluns 15, amb les limitacions necessàries

Els infants de P1 i P2 hi podran accedir, però els lactants en queden exclosos

ensenyament
Dimarts, 9 juny 2020. 20:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La segona tinent de batlle Marisa Vila anunciava aquesta tarda de dimarts que el consistori treballa ara per adaptar els espais. Les escoles bressol estaran obertes del 15 de juny fins a la finalització oficial del curs, 17 de juliol.

PUBLICITAT

En la mateixa franja horària que infantil i primària, de 9 a 1, l'Ajuntament d'Igualada obrirà a partir de dilluns vinent les llars d'infants públiques de la ciutat. En la fase 2,  el PROCICAT autoritza la reobertura de centres educatius i també l'obertura de les llars d'infants per als nivells de P1 i P2, però no els lactants. Cada municipi té la potestat de decidir si obre no els centres. Segons Vila, "és un servei públic necessari i creiem l'obertura es pot fer de manera segura i amb garanties." 

Les escoles bressol estaran obertes del 15 de juny al 17 de juliol. La previsió amb la que treballa l'àrea d'Ensenyament, que encapçala Vila, és que no s'arribi als deu infants permesos a la Fase 3 per a cada espai (la previsió és que Igualada entri en aquesta fase dilluns vinent). L'Ajuntament va fer una enquesta a les famílies de les tres llars, Espígol, La Lluna i La Rosella, per saber "si estarien disposades i si tenien la necessitat de dur els infants a la llar; un 33% de les famílies va respondre afirmativament. En constatar aquesta demanda, es va sol·licitar a cada llar, juntament amb l'empresa que les gestiona, un pla específic de reobertura per garantir que la tornada a l'activitat es faci amb totes les garanties, tenint en compte la normativa establerta i l'actual situació sanitària a Igualada." Així, els tres centres obriran seguint totes les mesures de prevenció sanitària d'higiene i amb la pertinent adequació d'espais i de reorganització.

Hi haurà dos educadors o educadores per grup i tant les famílies com el personal docent han de signar una declaració responsable. També s'exigeix la presència d'una persona dedicada a tasques de neteja durant les 4 hores en què la llar estigui en servei. Així mateix, el protocol també recull mesures concretes relacionades amb aspectes com l'entrada i sortida del centre, que s'han de fer esglaonades, l'ús de joguines i xumets o el canvi de bolquers. Vila destaca que "confiem en la bona professionalitat de les educadores i els educadors i del personal de neteja i, també, amb la responsabilitat per part de les famílies."

 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.