TORNAR
PUBLICITAT
PUBLICITAT

A l’Escola de l’Ateneu Igualadí seguim reformant espais

Publireportatge: Aquest diumenge 25, portes obertes al centre que ha implementat metodologies de l’escola avançada

ensenyament
Dissabte, 24 febrer 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
PUBLICITAT

El projecte Escola Nova 21, en un “marc d’escola avançada”, proposa una transformació i actualització del sistema educatiu basada en el coneixement existent de com aprenem les persones. Amb el procés de canvi que ja havíem iniciat,  i seguint aquestes directius, a l’Escola Ateneu Igualadí vam iniciar un procés de revisió dels processos d’ensenyament-aprenentatge, que va generar una nova concepció de l’espai educatiu.

Concebem l’espai com a font de benestar i com a generador d’aprenentatge, i som curosos amb la funció estètica dels nostres espais.

En l’espai escolar els alumnes han de poder observar, experimentar, actuar, construir, imaginar, inventar, compartir, emocionar-se... i establir relacions socials entre els diferents infants que hi interactuen.

Vam iniciar aquest canvi a Educació Infantil i vam definir i dissenyar quatre espais de joc i aprenentatge: La Caseta, l'Atelier, el Jardí i l'Entarimat. Aquests canvis troben la seva continuïtat, als espais de Cicle Inicial.

Espais acollidors per desenvolupar habilitats i talents

Hem dissenyat uns espais acollidors i atractius que afavoreixin el benestar dels infants i que responguin  als  seus interessos,  necessitats i inquietuds.  Aquests espais els ofereixin múltiples possibilitats d’aprenentatge i faciliten el desenvolupament de les seves habilitats i els seus talents.

Les propostes que hem elaborat per a cada un dels espais permeten als alumnes realitzar-les autònomament i compten amb els mestres, que estem al seu costat observant i acompanyant-los en aquests processos de descoberta.

La riquesa de la proposta educativa  i dels materials afavoreix la qualitat de l’aprenentatge i el benestar dels nens i les nenes que tenen  llibertat d’elecció de la tasca a realitzar alhora  que  aprenen a autorregular-se.

Obrir les portes de les aules dóna l’oportunitat al nostre alumnat a una interacció més àmplia a la del seu grup classe i afavoreix la convivència, la cooperació i el seu desenvolupament social.

Demà 25 de febrer fem jornada de portes obertes a l’Escola per donar a conèixer aquests i d’altres espais i, en general, la nostra escola que, com ja sabeu, sempre té les portes obertes per aquells que la volen conèixer.

Més reformes previstes

Per als propers cursos estem repensant els espais dels alumnes de cicle mitjà i cicle superior, per tal de poder donar continuïtat  i coherència a la línia d’Escola.

També hem creat la comissió de pati, formada per famílies i mestres de l’Escola, per replantejar-nos el pati, entenent-lo com un espai més d’aprenentatge, tenint en compte els interessos i les necessitats dels nostres infants.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.