TORNAR
PUBLICITAT

Els estudiants d’infermeria del Campus Igualada-UdL es formen en cures amb un projecte internacional pioner

En el marc del projecte d’implementació de la Guia de Bones Pràctiques, que promou unes cures basades en l’evidència científica

ensenyament
Dilluns, 26 novembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els estudiants de segon curs del grau en Infermeria del Campus Universitari Igualada-UdL han rebut aquest dimarts una formació pionera a nivell internacional. Es tracta d’una formació en cures a pacients ostomitzats, és a dir, aquells pacients que han estat intervinguts quirúrgicament per tal de connectar òrgans o aparells interns (com ara l’estomac, el sistema urinari o respiratori) a l’exterior mitjançant un conducte no natural.

Aquest taller formatiu s’ha dut a terme en el marc del Programa de Centres Compromesos amb l’Excel·lència en Cures (BPSO, per les seves sigles en anglès), un programa que busca atorgar un caràcter més científic a les cures infermeres, basant-se en una sèrie de Guies de Bones Pràctiques que l’Associació Professional d’Infermeres d’Ontario (Canadà) elabora a través d’estudis i evidències científiques. L’objectiu final d’aquest projecte és implementar les guies en centres sanitaris i acadèmics per tal d’avaluar-les i poder millorar l’atenció al pacient.

Es tracta d’un projecte molt ambiciós que dona més prestigi i visibilitat als professionals d’infermeria dins l’equip multidisciplinar, fent més científica la seva feina, i permet crear sinergies i integrar centres universitaris i hospitalaris en la seva implementació. Actualment, només hi ha 19 centres a tota Espanya amb l’acreditació com a Centres Compromesos amb l’Excel·lència en Cures.

El taller pràctic ha estat impartit per infermeres expertes en el camp, dels esmentats hospitals i els estudiants han pogut complementar la formació teòrica de les aules amb la visió pràctica d’aquestes professionals en actiu. 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.