El CBI tanca el 2009 amb la 4a victòria consecutiva

UB ST. ADRIA 78 - C.B. IGUALADA 81

Dissabte, 19 desembre 2009. 20:30. Redacció AnoiaDiari.
El CB Igualada ha obtingut la seva 4a victòria consecutiva, vencent a domicili el Sant Adrià per 78-81. Ha estat un partit molt disputat, on els blaus han acabat imposant-se després d'arribar a la pròrroga amb empat a 75. Un triomf més que situa els jugadors de Joan Isart en la zona alta de la taula i que permetrà encarar amb molta confiança l'inici del 2010.

SÈNIOR MASCULÍ COPA CATALUNYA

UB SANT ADRIÀ 78

CB IGUALADA A 81

Àrbitres: Ruiz,J i Peries, D

Parcials: 21-16;18-16;12-21;24-22 Pròrroga: 3-6

Ricard:2; Pepo: 0;Sergi: 3; Jordi: 11; David: 7; Carles: 3; Edu: 8; Valentí: 20; Marc:11; Manel: 11; Bernat: 5

Un partit més, un matx molt intens i emocionant que s’ha decidit a la pròrroga per un ajustat 78-81. El Sant Adrià ha dut el ritme del partit durant el 1r quart amb ràpides transicions i atacs estàtics on han trobat tirs fàcils prop de cistella. L’Igualada ha estat tou en defensa rebent 21 punts i fent tan sols 2 faltes. El 2n quart ha començat diferent, amb un Igualada més encertat en atac que els hi donava avantatge al minut 13 de 3 punts (22-25). A partir d’aquest minuts, amb un gran Carceller, el Sant Adrià tornava a endur-se el parcial i manava al marcador al descans per 37-32. El 3r quart ha estat el millor dels igualadins (12-21): una defensa agressiva que ha generat joc ràpid de contraatac i transició i una millora notable en les opcions d’atac estàtic feien que s’encarés l’últim quart amb 2 punts per sobre (51-53). El 4t quart s’iniciava amb un Sant Adrià més encertat (9-2 en 3 minuts). A manca de 3 minuts el Sant Adrià ho tenia tot de cara per endur-se la victòria (73-65) però l’Igualada va reaccionar i amb un parcial de 0-10 es posava 2 punts a dalt. Finalment una cistella local empatava el matx a manca de 2 segons i s’arribava a la prórroga. Els locals amb l’eliminació per faltes de Fernandez depenien en excés de Gonzalez i l’Igualada amb una defensa excel•lent s’enduia el partit per 78-81, la 4ª victòria consecutiva i que deixa al conjunt igualadí a llocs capdavanters a la classificació. Següent partit a Les Comes el 9 de gener amb els gironins del CB Salt.

SÈNIOR FEMENÍ COPA CATALUNYA

C.B. IGUALADA “A” 91

ZAMAR 2000 SL REUS PLOMS 66

Van jugar pel C.B.Igualada : V. Julvez (6), L. Icart (8). N. Minguet (19), E. Bueno (13), E. Vives (8) – cinc inicial – C. Bargalló (4), R. Marin (9), A. Mor (18), M. Amatllé, X. Freixas (6).

Nou partit del Senior Femení “A” a Les Comes, aquest com contra el Reus ploms, un dels equips de la part baixa de la classificació. El partit comença de forma molt igualada, amb avantatges mínims per part dels dos equips, 17-15 al final del primer quart. Tot i això a partit d’aquí una millor defensa local i millors percentatges en atac fa que el marcador es trenquí i s’arribi a la mitja part amb 44-31. El tercer període tot segueix igual, les igualadines intentant eixamplar el marcador i les reusenques sempre a remolc de l’equip local, 62-45 al final del tercer quart. L’últim quart amb el partit ja decidit es converteix en un festival anotador per part dels dos equips, el parcial es de 29-21, arribant al final del partit amb el resultat de 91-66 favorable al C.B.Igualada.

SÈNIOR MASCULÍ SEGONA CATALANA

SANT GERVASI 1 75

CB IGUALADA B 67

JÚNIOR MASCULÍ INTERTERRITORIAL

ARENES BELLPUIG CBB 61

Victòria del júnior masculí "A" en la seva visita a l’Arenes Bellpuig CBB por 61-81. El resultat final es enganyós, ja que el partit va ser molt igualat fins el tercer quart, i sobretot en el quart, en el que la defensa es va anar imposant i va permetre col•locar aquest resultat final. A destacar , la capacitat de l’equip de resoldre problemes, ja que una defensa mixta , i l’altura de l’equip contrari va posar molts problemes en moments del partit. En definitiva, últim partit de l’any 2009 amb victòria por 20 punts d’un equip que, de seguir aquesta progressió, farà una gran temporada.

Anotadors: Bernat Marimon(-), Franc Vives(9), Alex Peñaranda(2), Carles Sole(4), Quim Padros(14), David Tarrida(6), Oriol Ribera(8), Adriá Gual(19), Marc Custodi(5) y Guillem Estany(14).

JÚNIOR MASCULÍ NIVELL A

SANT IGNASI 50

CB IGUALADA B 60

Victòria del equip igualadí al camp dels cuers, tot i no fer un bon joc. El partit va començar amb un ritme molt baix de partit i amb molt poca concentració, la qual cosa va permetre un parcial inicial de 9 a 2 a favor dels locals, tot i que al termini del primer quart el resultat era d’empat a 11 punts. El segon període seguia amb la mateixa tònica, tot i que la qualitat superior dels de l’Anoia feia que agafessin les primeres distàncies arribant 20 a 27 al descans. Però, a la represa, altre vegada l’actitud visitant va deixar molt que desitjar, i al termini del 3er període el resultat era de 36 a 38. En el darrer quart, els de l’Anoia, implicant-se una mica en defensa i aconseguint contraatacs, van aconseguir ampliar l’avantatge fins al resultat final de 49 a 60 favorable als seus interessos.

Per part del CBI han jugat: Peñaranda. A (4), Fullana. A (2), Oró. J (7), Martí. A (6), Santiago. A (6), Pons. G (13), Solé. C (16), Pons. R (1), Fons. J (2), Fontanella. A (3).

Júnior Femení A

C.N. SABADELL 57

C.B. IGUALADA 'A' 73

Històrica victòria de l'Igualada a casa del Sabadell que li permet assegurar-se la 4a plaça de la classificació que dóna accés, a una segona fase per a lluitar pel títol i salvar matemàticament la categoria. Aquest era l'objectiu de l'equip abans de començar la temporada, però no es pensava que s'aconseguís en la primera fase.

El partit va començar amb un Igualada ficat al partit, anotant un parcial de 0 a 6. Les locals van tornar el parcial i posteriorment, l'Igualada va començar a agafar distància en el marcador. Al final del primer període, 13 a 22. En la segona meitat va seguir la mateixa tònica i l'Igualada arribava al descans amb un clar avantatge de 20 a 34. Tot i això, les igualadines estaven tenint problemes en el rebot defensiu i quan havien d'atacar sobre la zona. La mala pressió tota pista de les sabadellenques permetia a les igualadines poder sortir i anotar amb facilitat els contraatacs. El tercer període va ser el més fluix per part igualadina. Les locals van plantejar una defensa zonal molt tancada i van treure la pressió a tota pista. D'aquesta manera, van aconseguir frenar els contraatacs igualadins i les seves cistelles. Les visitants no aconseguien anotar, llançaven molt des de l'exterior, però no entraven. No havia equilibri entre joc interior i joc exterior. Al final del 3r període s'arribava amb un ajustat 39 a 43. A l'inici del darrer període, les del CN Sabadell van clavar dos triples consecutius col·locant-se, per primera vegada, per davant en el marcador (45 a 43). Semblava que l'equip local agafava aire i que es podia capgirar la dinàmica del partit. Però a partir d'una excel·lent defensa, sobretot sabent anul·lar els punts forts ofensius del Sabadell, l'Igualada va ser capaç d'endosar un parcial de 0 7, que feia agafar una mica d'aire. A manca de 3 minuts per finalitzar, les igualadines van fer el cop final, amb un parcial de 7 a 0, quasi sentenciava el partit. Al final 57 a 73 i la classificació a la butxaca. Felicitats a totes les jugadores per la feina feta fins ara. Aquest diumenge, l'Igualada juga el darrer partit de la primera fase, a casa a les 17:30h contra el totpoderós CBF Sarrià.

Van jugar: C.Carner (9), I. Lorente (2), C.González (21), M.Quintana, V.Torras (12), A. Solà E, C.Tarrida (6), G.Masramon (3), A.Solà S, P.Jorba (2), A.Acevedo (16), G. Marimon (2)

Parcials: 13-22; 7-12; 19-9; 18-30

Àrbitres: RODRÍGUEZ.A; LÓPEZ.C

JÚNIOR FEMENÍ PREFERENT

C.B. IGUALADA 'A' 41

GRUPO CONSULTORIA CBF SARRIÀ 81

Derrota igualadina en el darrer partit de la primera fase, davant el totpoderós Sarrià. El partit va començar amb un clar domini barceloní. Les igualadines no aconseguien poder jugar fluidament degut a la forta pressió visitant. Les locals perdien moltes pilotes. Al final del 1r període, 8 a 22. En el segon, les coses es van igualar. Les igualadines van començar a defensar més fort i sobretot, a no perdre pilotes tontes. Al descans s'arribava amb un 24 a 38. El tercer període va seguir amb la mateixa tònica, l'Igualada havia d'esforçar-se al màxim per intentar que les visitants no marxessin en el marcador, i aquestes amb ben poca cosa aconseguien marxar. El darrer període va sobrar, les igualadines es van borrar del partit, baixant els braços ràpidament. Les barcelonines no tenien prou amb els vint punts d'avantatge i van seguir apretant i pressionant tota pista per aconseguir la màxima avantatge possible. Tot i el resultat final, no hi ha res a retreure a les jugadores igualadines que estan fent una temporada molt bona. A partir d'ara, a treballar per a aquesta segona fase, ja que la gran majoria de partits es jugaran amb rivals d'un gran nivell.

Van jugar: C.Carner (4), I. Lorente (10), C.González (2), M.Quintana, V.Torras (4), A. Solà E, C.Tarrida (2), G.Masramon, A.Solà S, P.Jorba (6), A.Acevedo (11), G. Marimon (2)

Parcials: 8-22; 16-16; 13-18; 4-25

Àrbitres: CANLE.A; BARBERO.B

JÚNIOR FEMENÍ – NIVELL A

C. B. IGUALADA “B” 47

C.N. TERRASSA 43

Van jugar pel C.B.Igualada : M. Freixas (12), A. Aracil (2), L. Pajón (4), M. Fullana (4), N. Reverte (9), M. Mensa (2), I. Monclús, L. Farreras (5), S. Pujol (9)

El Júnior Femení “B” continua la ratxa de victòries, tot i que aquest cap de setmana s’enfrontava contra el segon classificat que fins aquesta jornada només havia perdut un partit. El Partit no comença massa bé per a les jugadores del C.B.Igualada, ja que l’equip visitant ràpidament agafa avantatge en el marcador i comença a marcar el ritme de partit. En aquesta fase del partit les locals van sempre a remolc amb molts nervis i massa errors no forçats, 14-7 al final del primer quart. La tònica en l’inici del segon quart va ser la mateixa, tenint les jugadores del Terrassa una màxima avantatge de 11 punts (7-18), però a partir d’aquí mica en mica les igualadines van començar a millorar el seu joc, sobretot en defensa, això va fer que les visitants ja no anotessin amb tanta facilitat i el marcador es va apretar fins el 22-25 de la mitja part.

A partir d’aquí el partit es va igualar i els avantatges van ser mínimes pels dos equips, 32-31 al final del tercer quart. En l’últim quart un parcial de 2-7 inicial posava les visitants 5 punts a sobre, 34-39, però és en aquest moment quan les igualdines reaccionen i amb un últims minuts brillants amb un parcial de 13-4 aconsegueixen una gran victòria que manté l’equip a la part alta de la classificació.

CADET MASCULÍ NIVELL A

C.B.IGUALADA “A” 58

C.B. MARTORELL SOLVIN 61

Partit molt igualat, jugat de tu a tu amb l segon classificat del grup, que en la segona fase que s’inicia en la propera jornada jugarà a la Interterritorial .

Si bé els parcials van ser molt igualats, els jugadors del Igualada sempre van anar a remolc, tots els quarts van començar malament i de mica en mica van anar ajustat el marcador, no més l’últim quart va ser clarament favorable als locals, però va faltar temps, malgrat que a l’últim minut la victòria o si més no, la prorroga va estar al seu abast.

Parcials: 10 a 14, 20 a 22, 17 a 19 i 11 a 6

Van jugar: V. Lagen (6), R. Linares (12), P. Sole (6), M, Romero (7), X. Gabarró (7), P. Ortinez , P. Tarrida (4), C. Calleija .i M. Font (15)