L'equip femení del CAI és subcampió de Catalunya

Campionat Nacional de Catalunya per equips · Duatló de carretera 2012

Diumenge, 19 febrer 2012. 19:45. Redacció AnoiaDiari.
Aquest dissabte 18 de febrer de 2012 es va celebrar a El Prat de Llobregat l’esperat Campionat de Catalunya de Duatló per Equips, duatló en format contrarellotge que va reunir a 130 formacions, 26 de les quals van ser equips femenins, d’arreu de tot territori català.

L'equip femení va ser subcampió

La duatló es va disputar en distància sprint, 5km de cursa a peu (4 voltes de 1.250m cadascuna, al Parc Nou del Prat), 20km de ciclisme (2 voltes en un circuit d’anada i tornada tancat al trànsit) i 2km més de cursa a peu (2 voltes al parc). La modalitat per equips obligava a formar conjunts d’un mínim de 3 duatletes i màxim 5 en noies i de 4 i 6 en homes que havien de mantenir la formació conjunta en el transcurs de tota la cursa, puntuant sempre la tercera noia en entrar a meta i en nois el quart en creuar la línia. La sortida de cada equip es donava cada minut i els equips es podien ajudar entre ells per beneficiar el company que anés més lent.

El Club Atlètic Igualada va presentar a 15 duatletes distribuïts en 3 equips, dos masculines i un femení. Va destacar la gran actuació de l’equip femení format per Elena Barlabé, Càrol Gimenez, Anna Planas, Neus Lladó i Lola Brusau que van invertir un temps de 1:09:46 i van aconseguir classificar-se segones, obtenint el títol de subcampiones de Catalunya per equips. Les guanyadores van ser les noies del C.N.Mataró i les terceres classificades el Club. Triatló Granolleres. L’equip femení va demostrar estar en molt bona forma i jugar una bona estratègia d’equip i bon companyerisme, aconseguint passar per davant d’equips de molta entitat com el C.N. Prat-Triatló, C.N. Catalunya o el Gavà Triatló, entre altres.

D’altra banda, l’equip masculí del C.A.Igualada A format per Jordi Riera, Daniel Baraldes, Jose Granadero, Carles Figuerola i Dani Segura també va fer un molt bon paper, creuant la línea de meta en un temps de 1:01:25 i obtenint la 33a plaça d’un total de 104 equips. Els duatletes van saber jugar les seves cartes i van aprofitar fins l’últim moment el joc en equip.

No van tenir la mateixa sort l’equip B format per Josep Malavé, Bernat Pla, Jordi Costa, Sergi Pujabet i Toni Mabres que es van haver de retirar per una caiguda en el tram ciclista, a causa d’un altre corredor.

L’equip guanyador masculí va ser el C.N. Reus Ploms amb un temps de 0:54:49, segons el C.D. Fasttriatlon i tercers el C.N. Prat Triatló.

La pròxima duatló del calendari català serà diumenge que ve a Igualada, que a més engloba el campionat absolut de duatló de carretera.