L'Igualada guanya al campió d'Europa en una exhibició de força

Els arlequinats són setens a manca de dos partits per acabar la primera volta

Dijous, 21 desembre 2017. 13:00. Redacció AnoiaDiari.

Els arlequinats tanquen el 'Tourmalet' de la primera volta, contra Barça, Liceo i Reus, per la porta gran. Els homes de Ferran López van guanyar a la capital del Baix Camp dimarts a la nit i tenen opcions ben vives de ser a la Copa del Rei.

L'equip igualadinista va fer un pas de gegant per ser a la Copa del Rei a Reus, en un partit de poder a poder en el que l'Igualada va superar als roig-i-negres per 4 a 6, 15 anys després d'haver aconseguit l'última victòria en aquesta complicada pista. Un sensacional Elagi Deitg que va aturar-ho gairebé tot i la millor versió ofensiva de l'Igualada d'aquesta temporada, a pesar de l'absència de César Vives, van ser els artífexs d'aquest triomf que acosta una mica més als arlequinats a la Copa del Rei.

L'handicap del Reus és que venia de jugar la Copa Continental tres dies enrere i no va sortir a la pista amb el seu millor joc. Això no va menystenir el joc de l'Igualada, que més enllà de l'efectivitat, va demostrar estar molt atent amb defensa davant d'homes com Raül Marín o Marc Torras. El primer gol va arribar al minut 11, quan Met Molas va aprofitar una pilota perduda del Reus a la pròpia àrea per quedar-se sol davant de Càndid Ballart i superar-lo per sobre el casc. Gerard Miquel va fer el 0 a 2 només tres minuts més tard posant encara més distància i certificant el bon paper dels arlequinats, que estaven donant la sorpresa a Reus.

Festa igualadina al vestidorEls locals van escurçar distàncies al minut 19, mitjançant Marc Torra. El gol no va desestabilitzar pas als anoiencs, que van treure a relluir una gran virtut: cada vegada que el Reus va escurçar distàncies, van tornar a ampliar la distància a dos gols. Després del gol de Torra, Sergi Pla només va necessitar un minut per fabricar un bon gol que posava l'1-3 del descans. L'Igualada s'havia plantat a la pista del Reus amb força i més enllà de la ja consolidada solidesa defensiva, va estar elèctric en atac i molt atent i perillós als contraatacs.

En començar els segons 25 minuts, el Reus va disposar d'un penal a favor que Elagi Deitg va aturar. Tot i això, al minut 27 Romà Bancells va anotar un gol pel seu equip que reduïa distàncies, però Sergi Pla en va tenir prou amb 9 segons per tornar a posar el 2 a 4. El Reus no es rendia, però davant es va trobar un gran Igualada que va creure des del minut zero en el seu plantejament. Poc després, la seqüència es va repetir. Primer, va anotar Raül Marín de penal (3-4) i 35 segons més tard, la rèplica de Sergi Pla, també de penal, que firmava un hat-trick. Al minut 40, els arlequinats van cometre la desena falta, però Elagi Deitg, molt fiable a pilota aturada, va desviar el tir de Marín. El Reus sí que va marcar el 4 a 5, obra del mateix Marín, però, altra vegada, l'Igualada es va tornar a posar a dos gols d'avantatge amb el sisè i definitiu gol d'Oriol Vives a falta de tres minuts pel final (4-6).

Amb només dos partits per acabar la primera volta i per conèixer els vuit equips definitius que jugaran la Copa del Rei, l'Igualada és setè. El lloc a la classificació del Lloret (13è), l'organitzador, fa preveure que aquest any caldrà estar entre els set primers per poder jugar aquesta competició.