L'Igualada es reconcilia amb la victòria i tomba al líder

Els blaus pugen ara a la vuitena posició de la taula classificatòria de Primera Catalana

Dilluns, 30 abril 2018. 10:00. Redacció AnoiaDiari.

La travessia en el desert ha estat llarga, dos mesos, però l'equip de Josep-Vicenç Mestre va retrobar la victòria en el moment que era més difícil. L'Igualada va fer-se fort a Les Comes i va guanyar per 2 a 1 al San Cristóbal, el primer classificat.

Dos gols dels blaus el darrer quart d'hora de partit van certificar un triomf preciós pel seu significat. La salvació estava assegurada a la pràctica -de fet, durant diverses setmanes es va estar a prop de lluitar per tornar a Tercera Divisió-, però al CF Igualada li calia guanyar per trencar amb una ratxa negativa, fruit tant de la manca de claredat en la definició com de tenir la sort d'esquena. Aquest diumenge, a Les Comes, David Baraldés i Edgar Doblas van remuntar el gol inicial del San Cristóbal i van retenir els tres punts a l'Anoia.

Els blaus van començar la contesa, que es va disputar per moments sota la pluja, disputant el domini de l'esfèrica amb el líder, un San Cristóbal que estava obligat a vèncer per allunyar el Martinenc (l'equip que va segon i que fa vuit dies va guanyar per la mínima a l'Igualada). Una primera part jugada de poder a poder que va acabar sense que es mogués el marcador inicial. L'àrbitre va anul·lar un gol anoienc per fora de joc, al minut 42.

L'onze inicial de l'equip que va firmar la proesa contra el líderLa segona meitat portaria els gols i uns quants girs de guió. Els visitants van fer lluir al porter Dani i, ja al minut 65, el van batre després que una pilota rebotés en un defensor igualadí. 0 a 1 i pocs motius per ser optimistes, ja que en els darrers partits, jugar contra un rival amb avantatge al marcador havia pesat com una llosa. Però sabedors que quedava molt temps, els de Mestre no van abaixar els braços i van seguir insistint en capgirar la situació. Així és com, al minut 73, els blaus van aconseguir forçar un penal, que el capità Baraldés no va desaprofitar. El marcador tornava a estar igualat. Quedaven pocs minuts i els locals volien els tres punts. Les Comes va seguir remant a favor de l'equip, i quan tot semblava acabat, al minut 90, Doblas va anotar el gol de la victòria de l'Igualada. El triomf es resistia, però la persistència dels anoiencs, finalment, va donar els seus fruits.
Amb aquest resultat, els blaus sumen 43 punts i pugen a la vuitena posició de la classificació. Diumenge vinent, l'equip visita l'Unificación Bellvitge.