L'Igualada Rigat reacciona massa tard contra un Reus s'emporta els tres punts

Els arlequinats van estar a un pas de remunta un 0 a 4

Dilluns, 12 novembre 2018. 10:00. Redacció AnoiaDiari.

El primer revés a casa de l'OK Lliga 2018-2019 va ser contra un dels rivals clàssics dels anoiencs, el Reus Deportiu (3-5). L'equip del Baix Camp va agafar embranzida amb quatre gols i l'IHC ja no va ser a temps de revertir el marcador.

Una primera part per oblidar va condicionar el partit de l'Igualada Rigat del passat dissabte a Les Comes, on els reusencs van aconseguir un parcial de 0 a 4. Un gol d'Àlex Rodríguez als set segons de partit va canviar el guió del matx i va deixar els arlequinats estabornits fins la segona meitat, on els gols de Molas, Baliu i Méndez, van donar ales a un equip totalment diferent que es va quedar a molt poc d'aconseguir algun punt.

El xut llunyà de Rodríguez, molt potent, que primer va tocar el pal i després a l'esquena d'ElagiDeitg, per acabar entrant, va ser un gerro d'aigua freda. Els arlequinats no van aixecar el cap durant els primers 25 minuts. Un Reus elèctric, centrat en l'ofensiva, aviat va tenir el partit on volia i portaven perill a la porteria de Deitg. Els homes de Ferran López estaven neguitosos i els va costar molt trobar maneres de sorprendre a la defensa del Reus i arribar a la porteria defensada per Càndid Ballart. Una de les més clares va arribar al minut cinc de partit, quan la parella arbitral va anul·lar un gol a Roger Bars, al·legant que la falta on s'havia originat la jugada del gol s'havia tret massa ràpid, abans que ho indiquessin.

César Carballeira aprofitava un refús del tir de Joan Salvat per fer el 0 a 2 des de fora l'àrea, quan era el minut 7 de partit. Amb el segon gol, a l'Igualada Rigat encara li va ser més difícil trobar porteria, davant un Reus que es va saber defensar bé i mantenia possessions molt llargues, cosa que obligava a l'Igualada a defensar-se més que no pas atacar. El 0 a 3 va ser de Marc Julià, a pilota aturada. El porter arlequinat encara va aturar un penal del que va disposar el Reus passat l'equador de la primera meitat. Només dos minuts més tard, Cristian Rodríguez va cometre una falta perillosa sobre Met Molas – un cop al cap – que li va costar la targeta blava; la parella arbitral també va amonestar amb la mateixa sanció a 'Tety' Vives per considerar que s'havia excedit al protestar la falta amb els membres de l'equip contrari. Just quan s'havia acabat la sanció i els dos equips tornaven a tenir quatre jugadors a la pista, va arribar el quart gol del Reus, obra de Joan Salvat. Elagi Deitg es va avançar per interceptar el xut, però la pilota va fer un efecte bombejat que va permetre que la bola acabés entrant. Sergi Pla i Jordi Méndez van tenir una última ocasió, la més clara de la primera part, amb una rematada a boca de canó que Càndid Ballart va refusar.

La reacció arlequinada

Sergi Pla pugna amb Marc Julià per una bola FOTO: Xavier GarciaEls homes de Ferran López van aparèixer al segon temps més concentrats. Sergi Pla va avisar als pocs segons amb una canonada que va refusar Càndid Ballart amb el casc i Ton Baliu uns minuts més tard, amb una assistència del propi Pla que va sortir desviada per poc. Al minut 31, Met Molas va aconseguir materialitzar el canvi de l'equip amb el primer gol arlequinat, amb una diana que venia d'una recuperació pròpia i que culminava amb un regat i un gol per baix.

Un gol que va donar ales a un Igualada Rigat que ja havia aixecat el cap i que havia aconseguir frenar una mica tot el potencial reusenc de la primera meitat. Al minut 33, la parella arbitral va assenyalar un penal a favor dels arlequinats que el capità Ton Baliu va ajustar magistralment per establir el 2 a 4. Amb aquest resultat, els homes de Ferran López van trobar la tecla necessària per atracar i generar perill a la porteria roig-i-negre. Baliu va tenir una nova oportunitat d'or, també de penal, a falta de vuit minuts, però Ballart va aturar-li aquesta vegada.

Un contraatac orquestrat per Méndez i Ton Baliu significava el tercer gol local. En l'últim tram de partit, els arlequinats van pressionar molt més amunt per recuperar més boles, amb els riscos defensius que comporta. El Reus va recuperar una pilota, i Àlex Rodríguez va encarar a Elagi Deitg, pràcticament sol, que va aturar el primer xut però no va poder fer res amb el rebot, que va establir el 3 a 5 definitiu. Sergi Pla va tenir una falta directa a l'últim minut, per la desena falta del Reus Deportiu, però no va poder transformar-la.