El sènior masculí de l'Igualada perd d'un punt en el partit d'anada de la Fase Final

CB Igualada 70 - Platges de Mataró 71

Diumenge, 20 maig 2012. 20:45. Redacció AnoiaDiari.
Aquest dissabte 19 de maig el CB Igualada va jugar el primer partit de la primera eliminatòria de les fases d’ascens a Lliga EBA davant el Platges de Mataró, que va ser el primer classificat de l’altre grup. Ho va fer a Les Comes, amb una pista plena com mai i amb la 'Grada Blava' que no deixava d’animar a l’equip igualadí. En aquests moments, faltant encara el partit d’anada a Mataró, els visitants es van imposar a les acaballes del matx per la diferència mínima de 70-71.

La tornada serà diumenge 26. Foto: Joan Ribera

El CBI sabia que havia de donar-ho tant en atac com en defensa, estar ben concentrat, intens i agressius, intentant no cometre errors no forçats, no perdre pilotes, passes, no errar cistelles fàcils, calia guanyar el partit per la màxima diferència i en cas de perdre’l que fos per la mínima de cara al partit de tornada, ja que l’eliminatòria és de 80 minuts i ara no més es porten 40 minuts jugats, pel que es decidirà tot la setmana vinent a domicili.

L’equip igualadí des del començament era qui va començar a dominar en el marcador i el que portava el ritme del partit, gràcies a la bona defensa, permetia minimitzar els atacs de l’equip visitant i poder fer transicions ràpides en atac per anotar fàcil o amb clares situacions de tir, d’aquesta manera el CBI es va anar mantenint amb una diferència de 6 a 10 punts fins arribar al descans amb un resultat de 39-33.

A la represa, s’esperava una segona part molt dura i de molta pressió, sabent que s’estava jugant amb el millor equip del l’altre grup i amb jugadors veterans i de gran nivell de joc. Però calia seguir intensos i no baixar el ritme, sobre tot no cometre errors per que els jugadors visitants no ho tinguessin fàcil per anotar. Els de Mataró també sabien el que estava en joc i un mal resultat a domicili els podria complicar el partit de tornada, així que van començar a moure la pilota, a dintre i a fora i trobar bones situacions per fer cistella, sobre tot des de la línea de 3 punts, que amb 4 triples al tercer període van retallar distàncies amb un resultat de 53-49.

El darrer període va ser llarg, amb moltes faltes personals comeses per part dels dos conjunts, al minut 5 els igualadins ja havien comès les 4 faltes personals d’equip, mentre que els jugadors visitants ho va fer quan restaven 3 minuts. Les jugades d’atac ja eren més imprecises, i acabaven als dos camps en falta personal per l’equip que estava defensant, i aquest tirs lliures van ser finalment els que van decantar una victòria per la mínima, 70-71, per l’equip de Mataró.

CB IGUALADA: D. VALLVERDÚ, J. TORRES, C. FONS, E. BURGÉS, M. ROCA.

PLATGES DE MATARÓ: F. HERNÁNDEZ, LL. MONS, J. VENTURA, M. FORCADA, D. GARCIA.

Àrbitres: E. Olivera com a principal i F. Núñez com auxiliar.

Parcials: 1r 21-15, 2n 18-18 (39-33), 3r 14-16 (53-49), 4t 17-22 (70-71).

Anotacions CB IGUALADA: Q. Padrós (8), R. Jubert (0) J. Burgés (13), D. Vallverdú (8), J. Torres (25), A. Roca (1), C. Fons (2), E. Burgés (7), A. Gual (0), M. Roca (6), S. Laguarta (0).

Anotacions PLATGES DE MATARÓ: F. Hernández (12), S. Ventura (0), E. Coll (5), LL. Mons (13), I. Ariño (13), J. Ventura (9), R. Rodriguez (4), M. Forcada (4), D. Garcia (9), P. Verrocal (0), J. Sánchez (0), C. Varela (7), G. García (0)

Proper partit

El proper dissabte 26 de maig, el CB Igualada es desplaçarà a Mataró per jugar el segon partit de l’eliminatòria, el que podríem dir la segona part del matx amb Platge de Mataró, això serà a les 19:00 hores. A l’equip de l’Anoia no més li val guanyar de dos o més punts per poder seguir viu a les fases d’ascens a la Lliga EBA.