TORNAR

L'abstenció és la protagonista

CiU predomina en 18 municipis i PSC en 12. ERC guanya a Argençola

politica
Dilluns, 8 juny 2009. 01:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El desencís i la poca connexió de la ciutadania amb aquestes eleccions europees ha estat un dels fets més destacats d'aquests comicis. D'altra banda, a nivell comarcal destacar que majoritàriament els partits que en les anteriors europees van ser les més votades, han mantingut el seu lloc, però perdent una part dels vots. Només un dels municipis, Argençola, ha assolit la majoria d'ERC, i a El Bruc i Copons, han empatat com a partits més votats CiU i PSC. La resta de municipis amb majoria de CiU (18) i del PSC (12).

Un 37'5% de participació a Catalunya

A pocs minuts pel tancament dels col·legis

Mapa polític comarcal de les europees 2009

Com ha anat arreu de l'Anoia?

Vilanova del Camí: El PSC es manté al capdavant, però perd percentatge de vots en favor del PPC, la segona força política.

Pujalt: CiU treu més percentatge de vots que al 2004. PPC passa a ser la 2a força deixant ERC en tercer lloc, a l'inrevés que el 2004.

Argençola: Ha estat lúnic municipi de l'Anoia on ERC és la força majoritària. El segueix com a segon partit més votat CiU a més de 12 punts de diferència.

Veciana: Manté el domini de CiU, però ERC, inexistent fa 4 anys, es posiciona com a segona força política.

Vallbona d'Anoia: Continua dominant el PSC, però més ajustat en percentatge de vots amb CiU, que continua com a segona força.

Santa Maria de Miralles: CiU ha incrementat el percentatge de vots sobrepassant el 50%, molt per davant dels resultats del PSC.

Santa Margarida de Montbui: Es manté el lideratge del PSC, però amb un lleuger descens en favor del PPC, que ha guanyat 2 punts respecte les darreres europees.

Sant Pere Sallavinera: Domini clar (66%) de CiU amb ERcC encara com a segona força però amb un 12% dels vots.

Sant Martí Sesgueioles: CiU es desmarca del PSC amb qui quasi havia empatat en les anteriors eleccions al Parlament Europeu.

Sant Martí de Tous: CiU es manté com a color principal, però ERC ha passat a ocupar el segon lloc, deixant el PSC com a tercera força.

Igualada: El grup de CiU ha tret més vots que el PSC, qui va dominar en les anteriors eleccions. ERC ha passat a quart lloc, quedant per darrera del PPC.

Rubió: CiU manté el percentatge més elevat, però ha perdut alguns vots en favor del PPC que passa de 5a (el 2004) a 2a força política.

Orpí: CiU i ERC es mantenen com a primera i segona forces, però amb menor percentatge de vots que en les anteriors europees.

Òdena: Malgrat treure més percentatge de vots, el PSC no obté el domini dels anteriors comicis, perdent part dels vots en favor de CiU.

Montmaneu: CiU manté el lideratge amb un percentatge de vots mol similar. El PPC continua com a 2a força però amb 7 punts més que el 2004.

Masquefa: El PSC ha perdut 10 punts respecte les anteriors però continua al capdavant. CiU ha passat a ser la segona força deixant el PPC a prop, però com a tercer partit.

La Torre de Claramunt: Igual que altres municipis de l'ANoia, el PSC continua com a partit més votat, però amb menor percentatge de vots que el 2004. El segueix CiU a 10 punts.

La Pobla de Claramunt: El PSC ha obtingut la majorioa de vots, però CiU és la segona força amb només 7 vots de diferència.

La Llacuna: Manté CiU com a partit més votat seguit d'ERC. Tots 2 partits han reduit, però, el % de vots.

Jorba: CiU i ERC han acostat posicions, el primer perdent i el segon guanyant vots, però CiU segueix al capdavant. El PPC ha perdut el lloc com a tercera força en favor del PSC.

Els Prats de Rei: CiU ha estat la força més votada, amb gairebé el doble de vots que ERC, la segona força. A 14 vots el PSC en tercer lloc.

Piera: El PSC es manté coma color dominant, però ha perdut vots en favor de CiU que es confirma com a segona força més votada.

Hostalets de Pierola: El PSC es manté coma grup més votat però CiU amb un 23% dels vots ha passat a ser segona força deixant ERC en tercer lloc.

El Bruc: PSC i CiU comparteixen amb empat la primera posició, amb el 25'42% dels vots cadascun. PPC, en tercer lloc, ha guanyat vots respecte el 2004.

Copons: Igual que al Bruc, CiU i PSC han empatat amb el 29'52% dels vots. Segueix ERC amb 19% i lluny, a un 3'8% el PPC passant al davant d'ICV.

Castellolí: CiU es desmarca d'ERC, encara segona força. El PSC ha desbancat ICV del tercer lloc i ara és 5a força, darrera també del PPC.

Castellfollit: Amb menor percentatge de vots que el 2004, CiU continua sent la força més votada, seguit amb un 40% menys de vots ERC i el PSC.

Carme: CiU es desmarca del PSC que continua com a 2a força més votada, molt a prop d'ERC.

Vallbona d'Anoia: El PSC continua com a força més votada però a menor distància de CiU que al 2004. ERC continua en tercer lloc.

Capellades: El PSC es manté com a partit més votat, seguit de CiU i ERC, que només ha tret un vot més que el PPC. Aleix Aubell, de la Plataforma de Suport al grup d'Iniciativa Internacionalista ha destacat els 77 vots a Capellades, on el percentatge ha estat més alt de l'Anoia, 'per la criminalització que es va fer primer del partit i el silenci que va planar un cop legalitzat'.

Calonge de Segarra: CiU ha tret la meitat dels vots del municipi, seguit, de lluny, per ERC.

Cabrera d'Anoia: El PSC continua al capdavant, però el PP comparteix el segon lloc amb CiU, empatats amb un 17'39% dels vots.

Bellprat: CiU es manté com a grup més votat, però amb menor percentatge de vots. ERC passa de la 4a a la 2a força més votada i ICV desapareix del panorama lectoral del municipi.


1 Comentaris

M

Miquel

Vilanova

8 de juny 2009.09:22h

Respondre

Molt bé el detall de cada poble! I el mapa genial!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.