TORNAR

L'acusació contra el regidor de PxC d'Igualada inclou "conspiració i proposició" per lesions

L’auto judicial no reflecteix ”intent d’homicidi” com denuncia Anglada

politica
Divendres, 20 març 2015. 14:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'auto judicial del cas Anglada no reflecteix les acusacions de presumpte intent d'homicidi per part de l'igualadí Robert Hernando, però sí que fa constar que hi hauria "conspiració i proposició" per a cometre lesions. El jutge hauria revocat l'ordre d'allunyament, però el procés segueix el seu curs

La pugna judicial entre Josep Anglada, anterior líder de Plataforma per Catalunya, i altres tres dirigents del partit entre els quals hi ha l'igualadí Robert Hernando es manté. Anoiadiari ha pogut accedir a l'auto judicial del procés, on consta que -si bé no es parla d'"intent d'homicidi"- hi hauria "fets de rellevància penal". En concret, es parla de "conspiració i proposició per a cometre delictes de lesions i d'atemptat". Per bé que diversos mitjans d'abast nacional haurien parlat d'"imputació" per "intent d'homicidi" que afectaria a Robert Hernando i uns altres dos dirigents de PxC, a l'auto no consten aquests conceptes en cap moment.

La resolució sí que parla d'"indicis racionals" d'un delicte d'atemptat que està castigat per l'article 553 del codi penal. Anglada i el seu advocat Francesc Bueno han aportat una sèrie de whatsapps i converses gravades en el mòbil del segon on constarien els detalls d'aquesta presumpta conspiració per embriagar a Josep Anglada i que patís un accident. El jutge, d'altra banda, ha revocat l'ordre d'allunyament que tenien vers Anglada.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.