TORNAR

L'Ajuntament assegura que la possibilitat de l'aparcament a l'hort de l'Asil "només està en estudi"

Miquel Vives comenta que ”no està decidit si serà una zona blanca o taronja, o una altra possibilitat”

politica
Dijous, 29 juliol 2021. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Igualada Som-hi ha retret al govern igualadí que "vulgui convertir la pastilla urbana on hi ha hort de l'Asil" en un aparcament. El regidor de Mobilitat, Miquel Vives, afirma que "només és una possibilitat".

L'interior del recinte del carrer Milà i Fontanals FOTO: F. V.L'Ajuntament d'Igualada té en consideració i "estudia" la possibilitat de convertir l'hort de l'Asil del Sant Crist, que ocupa una pastilla a davant d'aquesta residència, al carrer Milà i Fontanals, en un aparcament. Però, matisa Miquel Vives, "no està tancat". El regidor defensa que aquest espai es pugui convertir en una zona "blanca o taronja", un format que "ja ha tingut èxit en altres punts de la ciutat".

Aquest dimecres, Igualada Som-hi es posicionava contra aquesta intenció del govern, però Vives assegura que "és només una de les opcions". L'edil de Mobilitat subratlla que "la nostra aposta és per l'aparcament de pagament al centre de la ciutat, als llocs on és més difícil trobar-ne, mentre que als espais que estan a cinc o deu minuts a peu del centre, crear zones taronges o blanques. Si finalment es fes un aparcament a l'Hort de l'Asil, caldria veure quina és la millor opció". 

 


12 Comentaris

M

Marisol

Igualada

30 de juliol 2021.09:57h

Respondre

Completament d’acord amb els comentaris expressats fins ara. Només falta que posem més asfalt a una ciutat on poder trobar un espai verd és una odissea (sí que hi ha arbres, i molt bonics,... Llegir més però sovint en zones pavimentades, o en rotondes). Només si anem facilitant una mobilitat verda i saludable (perquè significa exercici físic, sigui a peu o amb bicicleta) farem una ciutat de futur, i podrem relegar allò heredat de dècades enrera: ”agafar el cotxe per a anar a buscar el pa”.

meritxell

Meritxell Tudela

Igualada

30 de juliol 2021.07:18h

Respondre

Només pel fet d’estar estudiant l’opció de fer més aparcaments de cotxes ja demostra que l’ajuntament està lluny, lluny d’entendre que hem de canviar de forma urgent els hàbits de... Llegir més mobilitat urbana. Hi ha mil estratègies a fer per guanyar en sostenibilitat i salut i cap d’elles passa per facilitar l’aparcament al cotxe.

delia-cz

Delia CZ

Igualada

29 de juliol 2021.14:48h

Respondre

Com a ciutadana, m’agradaria tan que aquest govern comencès a tenir una visió de futur pròpia i del segle XXI. És ara que cal començar perquè ens trobem en un context VUCA, i s’han de... Llegir més prendre mesures perquè la ciutat sigui més resilient i adaptativa a allò que pugui arribar, sinó volen fer-ho perquè no volen seguir les directrius de la Unió Europea, altres organismes de govern multinivell i ser una ciutat intel·ligent, innovadora i sostenible, d’acord, però que ho facin almenys per estalviar-se els diners de reconstruccions i mitigació al canvi climàtic, que allò que veiem llunyà ja està aquí i si fan números, es que es veu. AQUesta idea de fer una ciutat pàrquing no pot ser més caduca i respondre només a l’interés de certs grups d’interés i pressió, però trist que després la ciutadania hagi de carregar amb aquestes decisions. Mai és tard per fer polítiques valentes i començar a obrir la ment i les estratègies a opcions i estratègies noves!!!

T

Teresa

Igualada

29 de juliol 2021.14:24h

Respondre

Quin horror !! La manera de pensar en el canvi climàtic es omplir la ciutat de zones d’ aparcament ??
Quin futur ens espera !! Cada vegada és més dificil trobar àrees verdes i ombrejades... Llegir més en la ciutat.

B

Blanca

Igualada

29 de juliol 2021.13:52h

Respondre

Heu pensat la possibilitat de convidar als ciutadans i ciutadanes anar amb transport públic, bicicleta, patinet o caminant en comptes de convidar-los anar amb cotxe posant cada vegada més... Llegir més aparcaments? D’aquesta manera es disminuirà la contaminació i és podran utilitzar aquests espais per fer jardins comestibles i horts urbans. Igualada necessita més espais per les persones i menys pels cotxes.

M

Marc

Igualada

3 d'agost 2021.10:30h

i com els convides exactament? el transport públic ja està disponible per qui el vulgui fer servir.

A

Adrià

Igualada

29 de juliol 2021.13:35h

Respondre

El fet que estigueu plantejant la possibilitat demostra que no enteneu res de res. Voleu fer perdre a Igualada més superfície d’Horta? Quan no queda res i la poca qe hi ha en mans s’especula... Llegir més dors? Per a posar més asfalt en un context d’emergència climàtica en el que s’haurien de reduir cotxes i ciment innecessari? Haurem de fer soroll si segui per aquí.

sonia-gil-uria

Sònia Gil Uría

Igualada

29 de juliol 2021.10:43h

Respondre

Més aparcaments? Poder es podria obrir a la ciutat per saber que volem fer allà un procés participatiu, segur que podríem sortir més idees i així potenciar un altre tipus de mobilitat més... Llegir més sostenible per una ciutat més amable...
Gràcies

S

Sonia Gil Uría

Igualada

29 de juliol 2021.10:38h

Respondre

Asfalt?
No se si es podria fer més participatiu per que puguessim decidir entre tothom que volem allà? Pq d’aparcaments tenim un munt i si és volgués potenciar un altre forma de moure’ns... Llegir més per la ciutat podríem ser de veritat una ciutat més neta i amable...
Gràcies per l’espai per poder comentar...

N

Neus

Igualada

29 de juliol 2021.09:39h

Respondre

El senyor Vives es pensa que la gent es tonta? Deixin d’omplir tots els solars de parquings. Una zona verda es el que cal, no es carrreguin aquell espai,. Per favor

B

Blanca

Igualada

29 de juliol 2021.08:59h

Respondre

Bon dia,
També es podria estudiar la possibilitat de fer campanyes per començar a motivar als ciutadans i ciutadanes a utilitzar el transport públic, bicicleta, patinet o a caminar en comptes de... Llegir més convidar-los agafar el cotxe? D’aquesta manera reduiríem el trànsit i es podria utilitzar aquesta zona per fer jardins comestibles, horts comunitaris, ...

silvia

Sílvia del Fresno i Marimon

Igualada

29 de juliol 2021.07:41h

Respondre

I no s’estudia la possibilitat de fer una zona verda allà per baixar temperatures a la ciutat? Atrauria pol.linitzadors i afavoriria la salut i la biodiversitat
L’asfalt de les zones blanques... Llegir més de la ciutat assoleixen temperatures de més de 50° aquedts dies...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.