TORNAR

L'Ajuntament de Cabrera d'Anoia celebra els 30 anys dels ajuntaments democràtics

politica
Dimecres, 29 abril 2009. 11:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Dilluns a la tarda la Sala del Centre Cívic de Can Canaletes a Cabrera d’ Anoia va acollir l’acte institucional dels 30 anys d’Ajuntaments Democràtics amb homenatge als ex-regidors i ex-regidores del consistori anoienc. L’alcalde a banda d’esmentar la tasca duta a terme pels primers ajuntaments democràtics, també va fer una reivindicació per una millora de la financiació dels ens locals i especialment els més petits que són el que més pateixen la manca de pressupost per dur a terme els serveis municipals que reclamen els veïns i veïnes.

L’acte es va iniciar amb la salutació i benvinguda de l’alcalde del Cabrera d’Anoia en Salustià Monteagudo Hidalgo, que va fer esment del treball tant important dut a terme pels primers ajuntaments democràtics per establir els fonaments de la democràcia municipal que ara gaudint tots plegats. Amb pocs recursos econòmics i tècnics, els primers regidors i regidores van començar a treballar desinteressadament pel benestar dels seus conciutadans , amb les primeres obres bàsiques i necessàries per dignificar els seus municipis que sortien d’un règim autoritari que es va oblidar per complert del servei públic als ciutadans.

Aquest progrés és un treball de tots plegats, afegeix l’alcalde, tant de regidors i regidores com també dels tècnics municipals que fan possible que la maquinaria administrativa funcioni i permeti que es facin obres i serveis per la transformació i millora del municipi.

Finalitza l’alcalde, agraint a tots els regidors i regidores de l’Ajuntament de Cabrera d’Anoia i també a les seves famílies, per la seva dedicació i treball en aquests 30 anys de democràcia que ha permès transformar Cabrera d’Anoia en un municipi al servei del seus ciutadans i ciutadanes.

Acte seguit pren la paraula, en Miquel Arisa Coma en representació de la Federació Catalana de Municipis, agraint la invitació de l’Ajuntament i fent un reconeixement al treball difícil dels consistoris dels petits municipis que amb menys recursos tècnics i econòmics fan tot el possible per donar el màxim de serveis als seus veïns. La FMC té especial consideració per aquesta realitat i per això té constituïda una comissió pels petits municipis amb la voluntat de tractar en ella els seus problemes i donar també un servei d’assessorament tècnic a aquests ajuntaments perquè puguin dur a terme la seva tasca.

Per la seva part, la Diputada Teresa Estruch i Mestres, coneixedora de la realitat municipal en la seva qualitat d’ex-alcaldessa i actualment regidora de Masquefa, també recorda la feina duta a terme pels primers regidors de la transició democràtica, i considera molt adient aquests actes institucionals d’ homenatge i recordatori de tota aquesta trajectòria municipal durant aquests 30 anys que han transformat les viles i ciutats de l’Anoia.

A continuació la també Diputada Marina Llansana Rosich, fa esment a la bona pràctica política dels regidors i regidores dels ens locals com exemple de la dignificació de la classe política actual. Són els càrrecs polítics més propers als veïns i veïnes que treballen amb notables mancances pressupostàries per millorar la qualitat de vida als seus pobles. És del tot necessari millorar la financiació dels ajuntaments reivindica la diputada i també llança un desig : que hi hagin més dones regidores i alcaldesses a la política local catalana.

Per finalitzar el torn d’intervencions, l’alcalde de Mediona, en Servand Casas i Mateo diu primer, que els alcaldes dels ajuntaments petits tenen pocs recursos però molta il•lusió, segon que és una feina engrescadora perquè t’enamores del teu poble i en tercer lloc, recordar que els alcaldes i alcaldesses estan de contracte i són els veïns i veïnes els que cada quatre anys decideixen si volen o no renovar aquest contracte. És aquesta la grandesa de la democràcia i es té que tenir cura d’ella entre tots plegats perquè així es puguin celebrar els pròxims 40,50 anys d’ajuntaments democràtics.

A continuació es procedeix a l’entrega d’un imperdible amb l’escut de l’Ajuntament de Cabrera d’Anoia en plata com a obsequi recordatori de la seva tasca als ex-regidors i ex-regidores i també als actuals membres del consistori anoienc.

L’acte es va finalitzar per part de l’alcalde agraint la dedicació a tots els regidors i regidores, també a les seves famílies per seu sacrifici i recolzament, i per últim a tot el teixit associatiu del municipi present a l’acte per la seva tasca de foment de la participació ciutadana al municipi.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.