TORNAR

L'Ajuntament capelladí es planta davant la petició d'informació de l'Audiencia Nacional

Els partits del govern i l’ANC convoquen una concentració de suport al 9-N aquest vespre

politica
Dijous, 16 juny 2016. 13:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

L'Audiència Nacional espanyola té al punt de mira Capellades per la moció de suport a la declaració del 9-N que va fer l'Ajuntament de la vila. L'equip de govern afirma que "el requeriment té un propòsit polític".

L'alcalde de Capellades, Aleix Auber, rebia dimecres el requeriment de l'Audiència Nacional per a la moció de suport del 9-N que es va fer a l'Ajuntament. En aquesta petició "se'ns demana traslladar tota la informació possible per aquesta investigació". Auber (CUP), en coalició amb Esquerra al govern, apunta que "estem debatent la nostra estratègia en aquest cas". Considera que "el requeriment té un clar propòsit polític, perquè és una informació que ells mateixos la podrien obtenir sense problemes". El cupaire adverteix que "no els ajudarem pas". Els partits del govern, CUP i ERC, juntament amb l'Assemblea Nacional, han convocat una concentració de rebuig aquest vespre a 2/4 de 9 davant l'edifici consistorial.

Auber, amb la notificació dels MossosSegons el batlle, la intenció de l'AN és "ras i curt, incriminar als que vam donar suport en aquella moció. I han muntat tot un 'show' per fer-ho". La demanda ha arribat a Capellades més tard que a altres municipis que van recolzar la moció: "ho esperàvem, però es feia estrany que tardessin tant. Pensava que ja ens havien oblidat" ironitza. 

La concentració del vespre compta amb el recolzament de les forces del govern, CUP i ERC, a més de l'ANC, però Auber lamenta que no hi hagi el suport explícit de CiU, que "ha declinat" d'assistir-hi com a partit.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.