TORNAR

L’Ajuntament d’Igualada aprova la rebaixa de sous de treballadors i càrrecs electes

Els 360.000 euros que s'estalviaran es destinaran a l'amortització de deute pendent

politica
Dimecres, 16 juny 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El ple del consistori igualadí va aprovar aquest dimarts la rebaixa dels salaris del personal funcionari i laboral segons el Reial Decret Llei 08/2010, així com la reducció de les retribucions dels càrrecs electes i personal eventual entre un 5 i un 8%. L’estalvi en els salaris dels treballadors (uns 360.000 euros) es destinarà, tal com marca del decret, a l’amortització del deute viu de l’Ajuntament.

El ple de dimarts, a l'Ajuntament igualadí

Segons va explicar el primer tinent d’alcalde Jordi Riba (Entesa), en el cas dels càrrecs electes s’han aplicat les reduccions que proposaven les entitats municipalistes segons una taula de salaris. Marc Castells (CIU), va demanar que se suprimissin els càrrecs de confiança amb tasques administratives dels grups municipals, i que la rebaixa de salaris es fes extensiva als treballadors de les diverses empreses municipals. Joan Torras (ERC) va dir que tot i que des de la seva formació estaven d’acord amb les mesures, no entenien que ‘es demani un esforç als treballadors de l’administració pública mentre que el govern de Madrid no fa el mateix, i no es redueixen despeses en ministeris o bé en l’exèrcit, com sí que faran altres governs d’Europa’. Per la seva banda Pere Calbó (PP), va afirmar que aquestes mesures són fruit ‘de la mala gestió del govern de Zapatero’, i que en el cas d’Igualada s’haurien de revisar també les inversions i les despeses corrents. Calbó també va dir que caldria aplicar aquesta rebaixa en el cas de les empreses municipals, a la qual cosa Jordi Riba va respondre que ‘no es podia afectar el personal que no estableix la llei, sinó que s’ha de complir escrupolosament la legalitat’. Riba també va admetre que caldrà ‘valorar la reducció de fins a un 20% del muntant dels contractes que té actualment l’Ajuntament, no només les inversions’.

Entre un 5 i un 8%

Segons els acords de ple, les retribucions de càrrecs electes i personal eventual de l’Ajuntament baixaran entre un 5 i un 8%. Pel que fa al règim de dedicació exclusiva, la tinent d’alcalde d’Educació, Cooperació, Solidaritat i Igualtat de gènere passarà a cobrar 52.062’73 € (8% reducció); la regidora de Medi ambient i Habitatge 37.738’66 € (6% reducció) i la regidora d’Esports i Joventut 37.738’66 € (6% reducció). En referencia als electes amb dedicació parcial, el tinent d’alcalde de Coordinació, Interior, Governació i Hisenda tindrà una retribució de 39.047,04 € (8% reducció) i la regidora de Cultura i Festes 18.869,33 € (6% reducció). La resta de membres de la Corporació que no tenen assignada dedicació exclusiva ni parcial també veuran disminuïdes les seves retribucions per assistència al Ple (485 €/sessió els regidors i 1.342 € l’alcalde), a la Junta de Govern Local (1.357 €/sessió), a la Junta de Portaveus (678 €/sessió) i a les Comissions Informatives (96 €/sessió). Així doncs l’alcalde passarà a cobrar un màxim de 32.388 € per assistència als plens i a les juntes de govern (comptant el màxim de 12 convocatòries respectives l’any).

Les rebaixes també s’aplicaran a les retribucions del cap del gabinet de l’alcaldia (52.062’73 €, 8% de reducció), al tècnic de coordinació (37.738’66 €, 6% reducció), al tècnic d’educació (28.641’62 €, 6% reducció) i als tres administratius de suport de grup municipal (tots tres un 5% de reducció).

Tarifació social del bus

En un altre ordre de coses, al Ple també es va aprovar la derogació de l'ordenança reguladora de la tarifació social del transport en autobús al municipi d’Igualada, pas previ a la unificació de tarifes amb la resta de municipis de la Conca. En aquest punt va ser desestimada una esmena del PP en què demanava que poguessin accedir al ‘carnet blau’ aquelles persones que no arribessin al 1,5 del salari mínim interprofessional, i que el màxim de targetes al mes fos de 5 i no de 4. Jordi Riba (Entesa) va observar que ‘és impossible en el context econòmic assumir aquest augment de cost, que podria arribar fins als 260.000 euros’.


10 Comentaris

A

Albert

Igualada

21 de juny 2010.12:50h

Respondre

Des de la rebaixa de sou ja no podem ”gaudir” d’aquell article tan ”imparcial” en el periòdic dels dijous. Hi hem sortit guanyant tots, o no ?

P

Pau

Anoia

19 de juny 2010.00:37h

Respondre

Observador, tens raó, m’he equivocat. He consultat el web igualada.cat (Ajuntament Igualada), en la secció ”plens municipals”, i allí diu que l’administratiu/càrrec de confiança en... Llegir més qüestió (únic d’aquesta categoria d’aquest grup municipal) treballa 18,75h i no 17,5h com havia indicat anteriorment. Demano disculpes per aquest petit error.

O

Observador

Igualada

18 de juny 2010.21:49h

Respondre

Pau crec q vas equivocat, pq 17,5 hores setmanals és mitja jornada ... tb deus haver llegit La Veu q parla de 1 persona a jornada completa.

P

Pau

Anoia

18 de juny 2010.17:52h

Respondre

Em sembla que a qui es refereix en Joan cobra més de 21.000 euros anuals per una jornada laboral de 3,5 hores/dia (17.5h/setmana) no presencials (no se’n amaguen ja que és públic i consultable... Llegir més al web de l’ajuntament d’Igualada). I després retallen el sou dels funcionaris, fins i tot d’aquells que no cobren ni 1000 euros mensuals. N’estem tips de pagar amb els nostres diners als amics dels polítics de torn, quan aquests diners, per altra banda, podrien anar destinats a pagar a la gent que veritablement treballa pel ciutadà.

A

Albert

Igualada

17 de juny 2010.19:04h

Respondre

Joan, no siguis tan innocent, no és bo perdre les amistats, cal cuidar-les i a Igualada en sabem molt, llàstima que només algunes, visquin o no aquí.

J

Joan

Igualada

17 de juny 2010.17:16h

Respondre

Resulta lamentable veure com l’Ajuntament d’Igualada retalla el sou dels seus treballadors (gent que està al servei de la ciutadania) i en canvi manté en nòmina (pagada amb els diners de tots... Llegir més els igualadins) persones col·locades pel simple fet de tenir un carnet polític, les quals tenen com a funció principal defensar el seu partit (articles d’opinió, etc.)

P

Pau

Anoia

17 de juny 2010.00:13h

Respondre

Igualadins no us arronseu. A Manresa, com sempre, ho tenen més clar.

http://www.3cat24.cat/noticia/729185/bages/Funcionaris-de-Manresa-ocupen-lAjuntament-en-protesta-contra-la-retallada-salarial

j

j.duran

igd

16 de juny 2010.23:20h

Respondre

em segueixen semblant uns honoraris escandalosos i escandoalós també que no els hi cau la cara de vergonya. diuen que ”serveixen” a la ciuta, es clar.
40.000 euros per dedicació parcial no... Llegir més esta malament, oi? i 52.000 per dedicació ttotal, on les guanyarien ?. sense parlar de les emrpeses munciipals, que deixen al amrge de la retllada perque generen ”beneficis” a la ciutat,oi?

r

rd.

igualada

16 de juny 2010.21:53h

Respondre

amics funcionaris, pel que sembla l’endeutament del nostre molt ilustre ajuntament l’heu de pagar ara vosaltr4es. Em pregunto si quan es van endeutar de manera tan irresponsble us van demanar... Llegir més parer a vosaltres.

A

Albert

Igualada

16 de juny 2010.15:52h

Respondre

A l’Ajuntament d’Igualada, enlloc d’eliminar els càrrecs de confiança (persones posades a dit per l’Entesa per Igualada per a defensar el partit, però amb unes nòmines pagades per tots... Llegir més els igualadins), es retallaran els sous dels funcionaris, alguns dels quals, amb prou feines cobren 1000 euros. Això se’n diu ser un govern d’esquerres !
I les empreses municipals (com SIMA, amb unes pèrdues de 600.000 euros els últims dos anys) ni tocar-les. Oi que no cal dir els noms i cognoms dels gerents i màxims responsables d’aquestes empreses ?

Aquesta és la seva política: Primer els amics i després els treballadors.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.