TORNAR

L'Ajuntament igualadí veu "el gran canvi" en recollida selectiva per al 2023

El govern explica que ”anirem transformant els punts amb contenidors de rebuig en punts de recollida de les cinc fraccions”

politica
Dijous, 3 juny 2021. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

El contracte amb l'empresa concessionària (amb un 66% de participació de FCC) venç el 31 de desembre de 2022. El regidor Miquel Vives exposa que "estem fent millores graduals en la recollida selectiva".

El govern d'Igualada considera, en resposta a les demandes de Poble Actiu, que "és un error voler fer obligatori el reciclatge". Reconeixen que "cal augmentar els percentatges de recollida selectiva i tots els sistemes s'enfoquen cap aquí". El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Miquel Vives, comenta que "sí que la recollida selectiva ha de deixar de ser anònima" i augura canvis sensibles -i millores- aviat. Recorda que "estem fent proves constants de millora". Afegeix que "el gran canvi en la recollida selectiva serà quan acabi el contracte actual", el 31 de desembre de 2022. A partir del 2023 s'encetarà un nou contracte i és on l'Ajuntament vol implementar les millores que contribueixin a impulsar les dades de recollida selectiva.

Miquel Vives opina que "el contracte que ens vam trobar era de molta duració". En els últims cinc anys "hem millorat en deu punts els percentatges de recollida selectiva" subratlla Vives. Admet que "hi ha molt marge per millorar, sí, però anem fent passos". Actualment, el percentatge de recollida selectiva bruta a Igualada és de 34,35% i pel que fa a les dades en net, per sobre del 29%, molt per sota dels 23 municipis que treballen amb el porta a porta del Consell Comarcal, però a la vegada amb un dels millors indicadors de la resta de poblacions anoienques.

El govern indica que "no renunciem a millorar les dades" en aquest any i mig que queda de contracte. Vives assenyala que "anirem transformant els punts de recollida de rebuig en punts on es trobin contenidors de les cinc fraccions". També, subratlla el govern, "hem introduït les noves tecnologies per contribuir al reciclatge, com amb el sistema de Reciclos, on hi intervé la ciutadania".

Sobre l'estudi que hi ha en marxa, Miquel Vives replica a Poble Actiu que "no podem ara mateix ensenyar l'estudi" (que va demanar la formació de l'esquerra independentista) ja que "encara s'està elaborant". Aquest estudi, que figurava als pressupostos del 2020, "segueix amb detall com és la recollida selectiva i què és apropiat per a cada carrer de la ciutat i permetrà triar quin sistema és més adequat en un futur.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.