TORNAR

Les beques menjador fan esclatar una nova discòrdia entre Junts i ERC a Igualada

ERC critica que no s’esgotés la partida i Junts replica que s’ha destinat a l’extra de monitoratge

politica
Dimecres, 2 juny 2021. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Quan queda menys d'una setmana per al ple monogràfic sobre l'habitatge, el primer partit de l'oposició igualadina i el govern municipal han obert una nova polèmica. En aquesta ocasió, sobre una partida de les beques menjador.

Esquerra afirmava, aquest dimarts, en un comunicat de premsa, que "el govern no ha gastat 23.157 euros previstos" per a beques menjador. El grup municipal que lidera Enric Conill expressa que el fet que "hagin sobrat" és "irresponsable". Veuen "gravíssim que en un context de crisi social i econòmica, el govern no esgoti la partida pressupostària per garantir un àpat als nens i nenes d'Igualada". La resposta de la segona tinent de batlle, Patrícia Illa, no es feia esperar. Illa replicava que "aquests diners s'han destinat a subvencions extraordinàries per a les AMPA. I també es van destinar diners a un centre de màxima complexitat". Junts per Igualada carrega contra ERC, responsable d'Educació a la Generalitat, "que ha denegat 80 beques menjador a la ciutat" en els tràmits que es fan a través del Consell Comarcal.

La disputa fa temps que està servida, ja que les beques menjador de l'Ajuntament no són compatibles amb les del Consell Comarcal. ERC va demanar que es permetés poder accedir a les dues línies d'ajuts. Per la seva part, Illa manifesta que "és absurd. Hem incorporat les propostes d'altres forces com Som-hi i Poble Actiu, però la d'ERC no tenia cap mena de fonament. Era absurda: no tenien en consideració que moltes famílies no tenen recursos tècnics per tramitar beques per internet. ERC ha de treballar per la ciutat i no per al seu partit. És fàcil de recordar que qui té la competència última és ERC a la Generalitat. És escandalós que insinuïn que no tenim voluntat, quan hem ajudat a fer tràmits a les famílies".

Els republicans concloïen "el govern municipal ha creat unes beques menjador per poder dir que les fan però que estan fetes perquè pràcticament ningú les rebi". Junts manté que "els 23.157 euros han servit per destinar-se a finalitats com l'extra de monitoratge de menjador que algunes entitats han hagut d'assumir, i que lamentablement no havien rebut per part de la Generalitat".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.