TORNAR

L’Ajuntament de Piera denuncia a la Fiscalia Anticorrupció l'exalcalde per presumpta malversació de fons públics en la gestió de la piscina municipal

Asseguren que el consistori va pagar factures de més de 100.000 euros de la piscina municipal quan no ho havia de fer

politica
Dimarts, 21 novembre 2023. 15:20. Redacció AnoiaDiari.

ACN - L'Ajuntament de Piera (Anoia) ha presentat aquest dimarts davant de la Fiscalia Anticorrupció de Barcelona una denúncia contra l'exalcalde de Junts, Josep Llopart, i també contra la secretària i la interventora municipals per un presumpte delicte de malversació de fons públics. Segons informa el consistori en un comunicat, l'anterior equip de govern va assumir unes factures relacionades amb la piscina municipal per un valor superior als 100.000 euros quan, segons ells, el contracte deia que les haurien d'haver assumit les dues empreses concessionàries. De fet, també presenten la querella contra elles. Els fets van passar entre el febrer de 2022 i el juliol de 2023.

Segons exposa l'equip de govern de Piera (ERC) en el comunicat, el contracte del servei de gestió de la piscina municipal, signat el 2017 per un període de 5 anys, contemplava "la gestió íntegra del recinte per part de l'empresa adjudicatària i incloïa el pagament dels serveis d'aigua, llum, energia telèfon i qualsevol altre de les mateixes característiques". Segons el consistori, l'empresa concessionària va fer tots aquests pagaments fins l'any 2022, quan finalitzava el contracte.

Asseguren que l'any 2022, sota el mandat de Jordi Llopart, es va prorrogar el contracte a aquesta empresa "de forma il·lícita" per un període inicial de nou mesos i, posteriorment, "es va concedir una segona pròrroga sense establir una data final". Aquestes pròrrogues, segons el comunicat, van ser signades per l'exalcalde i la secretària municipal. Durant aquest període, l'Ajuntament de Piera "va assumir el cost del subministrament elèctric de la piscina amb un acord simple entre l'empresa concessionària" i el govern municipal.

Segons fonts del consistori, totes les factures de la llum des del febrer del 2022 i fins el juliol de 2023 van ser assumides "íntegrament" per l'Ajuntament de Piera. En concret, sumaven un import de 106.898 euros.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.