TORNAR

L’Ajuntament vol redimensionar el projecte de l’Escola d’Enginyeria per tirar-lo endavant en els propers mesos

L’equip de govern fa balanç dels primers 100 dies

politica
Dijous, 22 setembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
100 dies després de ser el govern, l’Alcalde Marc Castells i el tinent d’Alcalde Joan Torras van explicar quines són les principals accions tirades endavant per l’Ajuntament així com els principals reptes de futur entre els que destaquen el centre d’innovació en simulació mèdica, una revisió del nucli antic, l’atracció de noves empreses i l’escola d’enginyeria tècnica d’Igualada.

Marc Castells i Joan Torras

Marc Castells va fer un breu balanç de la situació econòmica per la que travessa l’Ajuntament recordant que el seu deute s'ha incrementat de 26,6 milions a gairebé 47 en només cinc anys. A més a més, l’alcalde va recordar que a aquestes xifres cal afegir-hi altres compromisos que, 'en alguns casos s’hauran de pagar en els propers 25 anys'. Projectes com el World Trade Center, contractes com el de l’Infinit o empreses municipals com SIMA o PHIMA suposen una càrrega extra que també cal contemplar. Malgrat això, Castells es va mostrar esperançat, il•lusionat i enorgullit de ser al capdavant de l’administració igualadina.

Redimensionar l’escola d’enginyeria

Castells va remarcar la importància del desplaçament de l’escola d’enginyeria tècnica d’Igualada al pla de la massa i que l’escola deixi de ser un centre adscrit a la UPC per passar a formar part de la universitat; ‘Tenir un centre universitari és un valor afegit alhora d’anar a buscar empreses’.

Això sí, segons Castells, cal redimensionar el projecte anterior: ‘Hem de buscar sortides i alternatives imaginatives per poder dur a terme aquest projecte’. Per això, l’alcalde va apuntar que el nou disseny del projecte preveu construir, només, un aulari i una biblioteca i aprofitar els recursos que ofereix l’AICCA com, per exemple, el laboratori. D’aquesta manera, el projecte, que inicialment havia de tenir un cost de 6 milions d’euros, s’ha rebaixat fins a 4: ‘No hem de fer volar coloms sinó de pensar en projectes factibles’ va afirmar Castells.

A Fàtima nord

Segons l’equip de govern, els altres projectes prioritaris són el Centre d’innovació en simulació mèdica, liderat per Àngels Chacón i el Doctor Maacarulla i l’atracció d’una empresa ‘clau’ en la zona de Fàtima nord. Marc Castells va afirmar que l’Ajuntament ja havia rebut alguna proposta però, segons el batlle igualadí: ‘No tenim pressa, volem que en aquella zona hi vingui una empresa clau per a la ciutat i la comarca’.

El centre de la ciutat

Segons Castells, Igualada necessita un nucli antic potent que atregui activitat comercial i clients d’arreu. L’alcalde va posar com exemples Vic o Reus i va recordar que seria important proveir el centre de més zones de vianants tot i que va explicar que aquest procés ha d’anar acompanyat d’una habilitació de places d’aparcament gratuïtes a uns 500 metres del centre de la ciutat: ‘El model ha de ser zones blaves a prop del centre i aparcament gratuït al voltant’ va explicar Castells tot afirmant que l’Ajuntament ja estava treballant per complir la seva promesa electoral de crear 800 places d’aparcament en ‘zones blanques’.

Les zones blaves de l’hospital es traslladen al centre

En el ple del proper dimarts s’aprovarà l’eliminació de les zones blaves dels voltants de l’Hospital. Això no suposarà, però, l’eliminació d’aquestes places ja que, segons Marc Castells no seria viable econòmicament: ‘SIMA recapta uns 72.000 euros l’any en aquella zona, uns diners que l’empresa municipal no es pot permetre de deixar d’ingressar’. Per aquest motiu, les 57 places del voltant de l’hospital es traslladaran a la vorera nord del Passeig Verdaguer.

Un govern de Coalició.

En la seva intervenció, Joan Torras va recordar que ‘Igualada no es vol deixar ningú en el camí’ i per això va afirmar que l’equip de govern ajudaria a tothom que ho necessites però: ‘Serem implacables amb aquells que es vulguin aprofitar del sistema’.

Finalment, i responent a tots aquells que durant aquests 100 dies han denunciat la poca visibilitat d’ERC en el govern, Torras va explicar que el seu equip i Convergència treballen de manera comú i cohesionada.


4 Comentaris

c

ciutadà Kaine

23 de setembre 2011.14:11h

Respondre

K-fort!! el truku aket de kambiar aparkaments gratis per aparkaments de $$$ kale kale $$$

t

txema

igualada

23 de setembre 2011.11:50h

Respondre

el govern porta 100 dies,vacances incloses
en queden 100 per acabar l´any
endevant amb il.lussió i pas ferm i constant

A

Alfons Robert Vilaseca

Igualada

22 de setembre 2011.14:25h

Respondre

Per revifar el comerçi i l´activitat al Nucli Antic, s´ha de fer lo diametralment oposat al que ha fet l´Entesa durant anys i anys al centre de la ciutat, convertin-lo en un lloc apagat, fosc i... Llegir més poc atraient per ubicar-hi un negoci o activitat. L´Entesa a condemnat els negocis del Nucli Antic d´Igualada al pacte de la gana. Locals buits que mai s´han llogat i d´altres que han anat tancan portes, tot aixó des de la remodelació i construcció del Parquing Plaça de la Creu-Passeig de les Cabres. El Govern Aymamí va fer a la ciutat, a la UBIC, i als igualadins en general el ”truqu del almendruqu” va crear 290 palces soterrades de Parquing de pagament a cambi de: 1 er. de perdre 320 places en superficie gratuites (plaça de la Creu, Passeig de les Cabres, Carrer Santa Anna, solars municipals Baixada Unió-Santa Anna, etc.) i 2 on. La destrucció més gran de Patrimoni històric i arquitectónic dels ultims 200 anys a la ciutat d´Igualada; parlo del Passeig de les Cabres. Gràcies als ”Entesos” del PSC i IC-verds el Nucli Antic pateig un al-letargament que ja dura una decada, per no dir una altra cosa. El punt natural de conexió del Barri del Rec i El Nucli Antic era el Passeig de les Cabres, ara be com que l´Entesa ja preveia la destrucció també del Barri del Rec, era lògic començar per dalt. Foscos interessos, politics dolents i funcionaris xapusses van fer la resta del desgavell. Ara el Govern Castells a d´intentar reactivar l´activitat de la zona. Proposo una idea al Srs. Castells i Sr. Torras, es la de crear un focus comercial, cultural, artesanal i industrial amb el adobers inclosos ,que agrupin el barri del Rec, El Passeig de les Cabres i el Nucli Antic , ja sigui en forma de outelts, de REC,s.0 o d´altres iniciatives que benvingudes siguin.
Sr. Alcalde la tasca el molt dificil, pero amb ilusió, empenta i bona voluntat es podria aconseguir la fita.

A

Aina

22 de setembre 2011.10:55h

Respondre

On són ara aquells comentadors que ens justificaran les zones blaves a tot el centre? Ai sí, estem treballant en zones blanques... llàstima que no es veuen per enlloc, oi? Ja ho deia el meu avi...... Llegir més prometre no fa pobre!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.