TORNAR

Alba Vergés anuncia que els pressupostos implicaran un gran benefici per a Igualada i l'Anoia @ERC_IGUALADA @albaverges

La candidata d’ERC a l’alcaldia d’Igualada manifesta que ”és necessari buscar aliances amb el Govern de Catalunya i aconseguir beneficis per Igualada”

politica
Dimecres, 1 febrer 2023. 17:27. Redacció AnoiaDiari.

Arran de l'anunci fet aquest dimecres al matí de l'acord entre el Govern i el PSC per l'aprovació dels pressupostos de 2023, la candidata d'ERC a l'alcaldia d'Igualada, Alba Vergés, ha anunciat que l'aprovació dels pressupostos "implicaran un gran benefici per Igualada i una inversió de 296,8 € per habitant a la comarca de l'Anoia, un 50% més que la mitjana a Catalunya és de 199,3 €."

Entre altres, la candidata per ERC a l'alcaldia ha destacat "una gran inversió a l'Hospital d'Igualada de 25,1 milions d'euros fins al 2026, 9,3 milions per a millores per a la línia de tren d'FGC d'Igualada, 7,9 milions per fer el nou accés de la Ronda Sud d'Igualada, 40,3 milions d'euros per desdoblar el tram de la C-15 entre Capellades i Igualada, 210.000 € per a la Mostra-Fira de teatre infantil i juvenil d'Igualada i la construcció de 24 habitatges de protecció oficial a Igualada amb una inversió de 2,7 milions d'euros així com el projecte de soterrament de la via del tren a Igualada".

Vergés ha destacat "l'aposta del Govern de Catalunya per l'Anoia i per Igualada és molt important, són uns pressupostos que beneficiaran molt a Igualada i el territori". "Vull agrair al president Pere Aragonès, a la consellera Natàlia Mas i a tots els consellers i conselleres del Govern per haver fet aquesta aposta decidida i necessària per Igualada i l'Anoia", ha afegit.

Per la seva banda, la consellera d'Economia i Hisenda, la touenca Natàlia Mas Guix, ha afirmat que els pressupostos suposen un increment notable de la capacitat de despesa de l'Executiu. "Aquest volum d'inversió és un 56% més elevat que la mitjana dels darrers deu anys". Tal com ha explicat la consellera, els comptes elaborats pel seu departament contemplen "l'increment més gran en despesa i inversió en disset anys". És per això que n'ha ressaltat també el caràcter "expansiu". És per això que ha celebrat un acord pressupostari que, a parer seu, ha requerit "diligencia" durant mesos. Pel que fa a la despesa, ha apuntat que "per primera vegada" s'eleva el volum de despesa i inversió per sobre dels 40.000 milions d'euros.

Aliances amb el Govern

Alba Vergés ha remarcat que "és necessari que Igualada busqui aliances amb el Govern de Catalunya. Sé que és molt important tenir bones relacions en la política, ho vaig viure de primera mà mentre vaig ser consellera i necessitem una alcaldia que creï bones relacions i no pas que generi guerres i disputes amb tothom, com malauradament està passant avui dia". Així, Vergés ha posat com a exemple la trobada que ERC Igualada va fer amb quaranta empresaris d'Igualada amb ella mateixa i amb la consellera Natàlia Mas com a "eina útil" per "aportar beneficis a la ciutat i atendre les demandes del teixit empresarial, industrial i econòmic d'Igualada. No pot ser que l'alcalde d'Igualada sigui incapaç de teixir bones relacions amb el Govern de Catalunya perquè això perjudica greument Igualada. Cal una actitud de suma, de diàleg, de consens".

En aquest sentit, Alba Vergés ha manifestat que "els pressupostos només són l'inici d'un treball constant amb el Govern per captar inversions per Igualada i aconseguir atendre les necessitats que té la ciutat." La candidata igualadina ha revelat que té una "agenda de trobades i reunions amb agents polítics, econòmics i socials durant les setmanes vinents per poder generar aliances territorials, polítiques i econòmiques que beneficiïn Igualada".

 


1 Comentaris

J

Jordi

Igualada

4 de febrer 2023.11:16h

Respondre

Diria que aquests d’ERC ens prenen el pel.

Segons diu la noticia Vergés destaca com a grans inversions els 7,9 milions per fer el nou accés de la Ronda Sud d’Igualada i 40,3 milions... Llegir més d’euros per desdoblar el tram de la C-15 entre Capellades i Igualada.

Diria que la Ronda sud ja fa dies que es fa i quedarà inaugurada a la tardor.

Pel que fa al desdoblament de la C-15 entre Igualada i Capellades, diria que les obres fa dies que es fan i suposo que cap a finals d’any o començaments de 2024 estarà més que inaugurada.

Una administració no pot fer res que no hi hagi el diners aprovats, menys encara inversions. Quan s’aprova un projecte cal fer tooooooot el tràmit d’adjudicació.

Tot això ja estava aprova de fa temps. Ens volen prendre per imbècils.

Deu fer dies que Vergés no va a Vilafranca per la C-15 ni agafa la Ronda Sud.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.