TORNAR

Poble Actiu reclama un bus nocturn entre l'Anoia i Barcelona

Les candidatures de la CUP a Igualada, Manresa i Vic porten al Parlament de Catalunya una petició compartida d’impulsar una línia de bus nocturn entre les capitals de comarca i Barcelona

politica
Dimarts, 31 gener 2023. 18:30. Redacció AnoiaDiari.

A proposta de les candidatures municipalistes de l'esquerra independentista Capgirem Vic, Fem Manresa i la igualadina Poble Actiu, la CUP ha registrat una proposta de resolució al Parlament de Catalunya per impulsar una línia de bus públic nocturn que uneixi Barcelona amb les comarques del Bages, Osona i Anoia.

Des de Poble Actiu assenyalen que "actualment, el Servei Interurbà d'Autobusos Nocturns (SIAN) de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona compta amb 21 línies, les quals no cobreixen cap de les comarques exteriors de la Regió Metropolitana de Barcelona (l'Anoia, el Bages i Osona). En el Pla Director de Mobilitat del Sistema Integrat de Mobilitat Metropolitana de Barcelona 2020-2056 s'analitza que una de les possibles actuacions per explotar el potencial de creixement del SIAN seria allargar els serveis fins a Igualada, Manresa i Vic."

La formació igualadina denuncia que "l'oferta de transport públic entre les 10 del vespre i les 6 del matí és nul·la per poder anar de l'Anoia a Barcelona. La inexistència de transport públic durant aquest interval d'horari nocturn implica que hi hagi moltes persones que no puguin fer ús del transport públic per anar a la feina o per assistir a activitats culturals i de lleure." En aquest sentit, Pau Ortínez, regidor de Poble Actiu i candidat a l'alcaldia d'Igualada, ha remarcat que "la manca de transport públic nocturn obliga molta gent a utilitzar el vehicle privat per desplaçar-se a Barcelona, tot provocant un augment del seu ús, no tan sols durant la nit, sinó també de dia per tal de poder disposar del vehicle privat a la tornada."

En aquest sentit, la també candidata per Poble Actiu als pròxims comicis municipals, Elisabet Farrés, assenyala que "ni el servei ferroviari ni el que es fa per carretera no donen cobertura al transport públic en horari nocturn, i que hi ha molta gent que necessita desplaçar-se d'Igualada a Barcelona entre les 10 del vespre i les 6 del matí."

En la seva proposta de línia de bus nocturn, Poble Actiu planteja "començar el recorregut a Jorba, passar per Igualada, Castellolí i El Bruc, i des d'allà connectar amb Barcelona, fet que no només serviria per millorar la connexió entre l'Anoia i Barcelona, sinó que també milloraria la mobilitat entre les poblacions de l'Anoia."

A la vegada, Poble Actiu manifesta que "és necessari plantejar una línia de bus nocturna pels pobles i ciutats del sud de l'Anoia, una zona que queda coberta durant el dia per la línia de bus entre Igualada i Barcelona que passa per Capellades. Concretament, la proposta de línia de bus nocturna hauria de servir per connectar amb Barcelona les poblacions de La Pobla de Claramunt, Capellades, Vallbona d'Anoia, Piera I Masquefa."

 


7 Comentaris

M

Marc

Igualada

6 de febrer 2023.11:26h

Respondre

S’acosta la campanya electoral i comencem amb la carta als reis.

Potser seria interessant explicar com aquesta o altres propostes (el tren gran chu chuuu) es poden pagar?

P

Pere Martí

Igualada

4 de febrer 2023.09:36h

Respondre

Que hi hagi transport nocturn és una necessitat fonamental de qualsevol part del territori. Per exemple, a Barcelona hi ha molta de l’infrastructura cultural del país pagada amb diners de tots... Llegir més com l’Auditori o el TNC que programen fins tard entre setmana. Hauria de ser lògic que tots hi poguéssim accedir amb transport públic independentment d’on vivim. Ara només falta lluitar per un tren millor a Barcelona i unes millors comunicacions amb la resta de les capitals veïnes. Gràcies Poble Actiu per lluitar per l’igualtat d’oportunitats del territori!

M

Manoli Morales

Capellades

3 de febrer 2023.23:40h

Respondre

La proposta està bé, però no oblidin que a l’Anoia sud també hi viu geeeentttttttt! Una línia de bus nocturna que passi per Piera, Masquefa, Hostalets de Pierola... que sinó tot el jovent no... Llegir més sap com anar i tornar de Barcelona!

T

Teresa

Igualada

1 de febrer 2023.14:28h

Respondre

També s’ hauria de reivindicar busos directes Igualada Barcelona , i viceversa , els caps de setmana i festivitats; ja que fer aquest trajecte és converteix en una visita de diverses poblacions... Llegir més de diferents comarques.

M

Manel Pou

Igualada

1 de febrer 2023.07:18h

Respondre

Ja no reclamen l’aigua pública? Sembla que d’aquesta lluita de n’han oblidat i han deixat fer al castells el que ha volgut...potser vol una cadira a agbar l’Ortinez en el futur

J

Josep Esclatasans

Igualada

3 de febrer 2023.23:38h

Sr. Manel, crec que vostè no llegeix prou.

El 17 de novembre de 2022 en aquest mateix periòdic van demanar la creació d’una empresa pública d’aigua:... Llegir més https://anoiadiari.cat/politica/poble-actiu-proposa-crear-empresa-municipal-publica-gestio-aigua-energia/

I de fet, és conegut que l’Ortínez treballa en una empresa pública d’aigua. Facis-ho mirar, perquè crec que vostè va errat!

J

Josep Claramunt

Igualada

4 de febrer 2023.09:44h

Sembla ser que no llegeixes gaire els diaris últimament, ja que Poble Actiu en va parlar ara just fa un parell de mesos. A vegades es poden fer dues lluites a la vegada i per separat. No deu costar... Llegir més tant

https://anoiadiari.cat/politica/poble-actiu-proposa-crear-empresa-municipal-publica-gestio-aigua-energia/

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.