TORNAR

Alba Vergés proposa bus urbà gratuït per als joves

La candidata celebra l’anunci del Govern d’ampliar la T-Jove als 30 anys i unificar les zones, una mesura “que rebaixa el cost d’anar d’Igualada a Barcelona de 222,25 a 40 euros

politica
Dissabte, 25 febrer 2023. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

El conseller de Territori, Juli Fernández, va anunciar dilluns passat que la T-Jove s’amplia fins als 30 anys i començarà a funcionar a partir del 15 de març. Un mes després, el 15 d'abril, ja s'aplicarà a tot Catalunya. Fernández va remarcar que, a més, que per primera vegada es farà servir amb la T-Mobilitat i que els títols passaran a tenir el mateix preu, 80 euros, que amb el descompte, seran 40 euros.

Davant aquest a nunci del Govern, la candidata d’ERC Igualada, Alba Vergés, ha manifestat que això suposarà “una reducció de preu molt gran pels igualadins: actualment la T-Jove de 6 zones té un preu de 222,25 € i ara passarà a ser de 40 €. És una boníssima notícia, especialment per als joves d’Igualada, que han estat històricament discriminats pel cost dels desplaçaments en transport públic i per a les seves famílies, que estalviaran uns 729 € a l’any. Una T-Jove de 6 zones, al preu actual de 222,25 euros, es podria considerar un producte de luxe, quan desplaçar-se a Barcelona per poder estudiar o treballar es tracta d’una necessitat bàsica per a molts. Aquesta mesura impactarà allà on és més necessari: les persones joves tenen rendes més baixes i solen utilitzar més el transport públic”, ha remarcat Vergés.

Bus urbà per als joves

Paral·lelament, Alba Vergés ha afirmat que “som conscients que tenim un llarg camí per recórrer en l’àmbit del transport públic, i aquí també cal que l’Ajuntament passi a l’acció. És un servei que afecta directament als ciutadans, ja n’hi ha prou de mirar cap a una altra banda i escudar-se en excuses com fa Marc Castells”.

En aquest sentit, Vergés proposa “crear un títol propi de transport públic, que permeti als menors d’edat tenir accés gratuït al bus urbà”, remarcant que “és vital fomentar i facilitar l’ús del transport públic entre els joves, i Igualada no es pot seguir quedant enrere respecte a les ciutats veïnes”.

En aquesta línia, Vergés compara “la inacció de l’alcalde igualadí amb les polítiques transformadores que està duent a terme Esquerra en ciutats similars. És el cas de Manresa, governada per Marc Aloy (ERC), on l’Ajuntament ha impulsat la TJove-18, un títol propi que poden demanar totes les persones menors de 18 anys empadronades a la ciutat, i que Vergés vol exportar també a Igualada.”

Vergés: “La mesura serà efectiva gràcies a l’aprovació dels Pressupostos del Govern de la Generalitat, que es tradueixen en una millora real del dia a dia de la gent”

La candidata republicana insisteix, finalment, en el fet que “la mesura serà efectiva gràcies a l’aprovació dels Pressupostos del Govern de la Generalitat, que es tradueixen en una millora real del dia a dia de la gent. Aquesta és una mostra més que els comptes són una bona notícia per als catalans i especialment per als igualadins, i un motiu més pel qual no s’entén que l’actual alcalde de la ciutat s’hi posicioni en contra”.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.