TORNAR

ERC considera "urgent" que l'ajuntament igualadí disposi de les dades de la Sareb i que posi els pisos a lloguer social

politica
Dijous, 23 febrer 2023. 18:05. Redacció AnoiaDiari.

Alba Vergés, candidata d'ERC Igualada, ha criticat que el govern igualadí "no hagi impulsat ni un sol habitatge de protecció oficial en dotze anys", afegint que "davant l'immobilisme de Marc Castells, des d'Esquerra treballem des de tots els fronts per incrementar la borsa d'habitatge social a la nostra ciutat. Exigirem el retorn social dels actius de la Sareb les vegades que facin falta i allà on calgui, per assolir resultats i ser útils a la gent. Cal transparència i voluntat política per donar solucions a l'emergència de l'habitatge".

Vergés ha fet aquesta crítica al govern de Junts per Igualada coincidint amb la interpel·lació que la portaveu d'Esquerra Republicana al Senat, Mirella Cortès, ha fet al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per denunciar la falta de transparència de la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària, Sareb. "Municipis de tota Catalunya, com el d'Igualada, topen amb l'opacitat total de la gestora. "L'Ajuntament d'Igualada té un desconeixement total del parc d'habitatge de la Sareb. No hi ha manera d'accedir a aquesta informació. Com pensen arreglar aquesta estafa?", ha preguntat la diputada republicana, que també ha plantejat "quina és l'estratègia de l'executiu per impulsar l'habitatge social a través dels actius propietat de la Sareb, una entitat que és en la seva majoria propietat de l'Estat. Com és possible que aquests pisos no formin parell d'un parc d'habitatge públic". "La Sareb hauria d'estar al servei de la societat i no ser un ens especulatiu", ha assenyalat la portaveu d'ERC. "El pla de la Sareb ha fracassat, no ha estat útil per a recuperar els 65.000 milions d'euros del rescat bancari, ni per a abordar l'emergència residencial", ha lamentat Mirella Cortès.

En aquest sentit, des d'ERC Igualada assenyalen que "municipis com Manresa, Vilafranca o Blanes han pogut negociar convenis amb la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) perquè se cedeixin els pisos buits per destinar-los a un parc d'habitatge públic. En el cas de la capital del Bages la xifra arriba a 40 pisos, mentre que la ciutat penedesenca n'ha obtingut 15 i Blanes, 10. Mentrestant, avui dia, l'Ajuntament d'Igualada no ha pogut generar cap pacte perquè desconeix quants pisos té la Sareb. Des d'Esquerra, hem escalat aquesta qüestió fins a arribar al president del govern espanyol".


1 Comentaris

J

Jordi

Igualada

6 de març 2023.11:18h

Respondre

Vaja, diu Vergés que ”L’Ajuntament d’Igualada té un desconeixement total del parc d’habitatge de la Sareb. No hi ha manera d’accedir a aquesta informació. Com pensen arreglar aquesta... Llegir més estafa?”

Jo diria que alguna sap l’Ajuntament d’Igualada, donat que deu cobrar els IBI’s de les propietats de tothom, incloses les de la SAREB. Ningú més fàcil que l’ajuntament ho deu tenir per saber qui és el propietari, qui paga en resum.

O és que la SAREB no paga IBI com el clero?

Més aviat diria que Vergés ens ven motos sense rodes ni motor.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.