TORNAR

Junts per Igualada presenta esmenes per incorporar tres "projectes cabdals" als pressupostos de la Generalitat

La formació de Marc Castells vol incorporar la construcció del nou CAP, l’ampliació del Milà i Fontanals i un nou pavelló poliesportiu

politica
Dimecres, 15 febrer 2023. 17:27. Redacció AnoiaDiari.

Junts per Igualada, a través del seu president, Marc Castells, i de Carlota Carner, ha traslladat al president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, i a la seva portaveu, Mònica Sales, les esmenes per incorporar "tres projectes cabdals per a la ciutat" en els pressupostos de l'exercici 2023, que s'estan tramitant aquests dies al Parlament de Catalunya. Les esmenes se centren en tres projectes: iniciar la construcció d'un nou Centre d'Atenció Primària urbà, l'ampliació de l'edifici de l'Institut Milà i Fontanals i la construcció d'un nou pavelló poliesportiu. Junts per Igualada també demana, a través de la llei d'acompanyament, que s'elimini el rescabalament de la construcció de la subestació d'Endesa a l'Anoia.

Construcció d'un CAP

La construcció d'un nou CAP urbà "respon a la necessitat de millorar l'atenció primària a la ciutat amb un equipament més ampli i adaptat a les necessitats sanitàries actuals i a l'accessibilitat, una demanda, aquesta darrera, que encara no s'ha resolt", assenyalen des de la formació que governa Igualada.

Ampliació de l'edifici de l'Institut Milà i Fontanals

Des de Junts per Igualada assenyalen que "l'ampliació de l'edifici de l'institut Milà i Fontanals ha de permetre poder ampliar l'oferta educativa d'aquest centre, ja que actualment 400 alumnes queden cada curs sense plaça i sense poder cursar la seva primera opció. Aquest projecte hauria de permetre també oferir aquells estudis professionals que el teixit empresarial de la ciutat i de la comarca reclamen de fa anys per a cobrir les seves necessitats de mà d'obra qualificada. De fet, l'Ajuntament conjuntament amb el mateix centre educatiu, ja van elaborar al seu dia un pla funcional i el van posar a disposició del Departament d'Ensenyament de la Generalitat".

Construcció d'un nou pavelló poliesportiu

El tercer gran projecte que s'ha incorporat a les esmenes presentades és el de la construcció d'un nou pavelló poliesportiu "que ha de contribuir a ampliar l'oferta d'equipaments esportius a la ciutat, després que l'any 2019 s'inaugurés un nou poliesportiu a Les Comes, davant els milers d'usuaris que cada any utilitzen aquestes instal·lacions", han remarcat des de la formació que lidera Marc Castells.

Eliminació del rescabalament de la construcció de la subestació d'Endesa a l'Anoia

Finalment, Junts per Igualada també ha sol·licitat que, a través de la Llei de mesures d'acompanyament dels pressupostos, s'elimini el sobrecost que suposa el rescabalament, per part de les empreses de la comarca de l'Anoia, de la construcció de la subestació elèctrica, ubicada al municipi de Vilanova del Camí. "Per esmenar així aquest greuge històric que pateix la comarca i que afecta la seva competitivitat", han reblat.

Marc Castells espera "que durant la tramitació de les esmenes al Parlament la resta de grups parlamentaris, sobretot ERC i PSC, donin suport a aquestes inversions tan necessàries per a Igualada. No s'entendria anar en contra d'uns projectes que han de millorar, sens dubte, la qualitat de vida dels igualadins i les igualadines, i millorar la competitivitat de les empreses"

 


1 Comentaris

p

polako

igualada

17 de febrer 2023.13:36h

Respondre

Senyors de Junts per Igualada. No tenen cap tipo de vergonya. Fa un munt d’anys que estan al poder, ara amb el nom canviat, pero son els mateixos que Convergencia, i no han fet mai res per la... Llegir més comarca.
Els hi haria de caura la cara de vengonya del empobriment que han fet a Igualada. Gent jove, com la meva filla, que té que anar a treballar a Cervera, o com jo mateix que vaig treballar durant 10 anys a Cornella. Vergonyos
A mes, maltractan a la gent del SAD, Sr. Marc Castells, president del CSSI. Per cobrar si que es bo, pero per millorar la feina de la gent que treballa al SAD i amb la gent gran, nooo, això no els interessa. Sras. que han de treballar dissabtes i diumenges i que son migrants.
A on respectan la conciliacio familiar, nomes de boca
Quina vergonya Sr. Marc Castells i Junts per Igualada.
Jo no els penso votar. Son molt males persones.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.