TORNAR

ERC Igualada "convida Marc Castells a alegrar-se per les inversions històriques dels pressupostos de la Generalitat"

Els republicans s’ofereixen ”a ajudar-lo a captar noves inversions per Igualada”

politica
Dimecres, 15 febrer 2023. 19:08. Redacció AnoiaDiari.

ERC Igualada ha mostrat la seva "sorpresa" davant "el fred de peus" del govern igualadí sobre les partides que els pressupostos de la Generalitat preveu destinar a Igualada. Uns números que, "inverteixen a Igualada i a l'Anoia un 50% més que a la resta del país, una xifra històrica, que inverteix molt més que en el passat a Igualada", destaquen des de la formació, insistint en el fet que "Marc Castells ha estat incapaç durant els dotze anys de govern de captar i generar inversions importants a la ciutat, ja que durant el seu mandat tot i governar sempre el seu partit a la Generalitat en els darrers dotze anys no ha aconseguit inversions importants per Igualada".

Des d'ERC Igualada apunten que "Marc Castells no ha teixit bones relacions i això ha perjudicat Igualada, ja que és imprescindible crear aliances, sumar i generar consensos, que és el que fem des d'ERC Igualada: treballar amb el Govern de la Generalitat per assolir els millors pressupostos possibles per Igualada i l'Anoia, que això és el que la gent vol. Són uns bons pressupostos, històrics, per Igualada i tot i que Marc Castells no ho hagi assolit se n'ha d'alegrar per la resta d'igualadins".

En aquest sentit, els republicans "s'ofereixen a ajudar-lo a negociar amb el Govern per obtenir noves inversions per Igualada, ja que en els últims anys no n'ha aconseguit". Des d'Esquerra també expliquen que "comptem amb el compromís i el treball d'Alba Vergés per obtenir uns pressupostos que beneficiïn Igualada, independentment que el govern municipal estigui encapçalat per Marc Castells, ja que uns bons pressupostos per Igualada són uns bons pressupostos per la gent i aquesta és la nostra prioritat".

Des d'ERC destaquen diverses partides destinades a Igualada per a projectes com la millora de l'Hospital Universitari d'Igualada, el soterrament del pas a nivell de la via del tren, el desdoblament de la C-15 entre Igualada i Capellades i les obres de la Ronda Sud d'Igualada, la construcció de 24 pisos de la Generalitat al carrer Joan Serra i Constansó i més recursos per la Mostra de Teatre d'Igualada.

Des d’ERC Igualada apunten que “s’invertiran 25 milions d’euros a l’hospital d’Igualada, una xifra “històrica” i “molt necessària, que serviran per oferir un millor servei a la ciutadania, unes millors condicions a l’hospital i que augmentaran la qualitat del servei sanitari a Igualada i a la comarca". En aquest sentit els republicans apunten que “Alba Vergés va traslladar les diferents necessitats que té l’hospital al Conseller de Salut, Manel Balcells, i amb els 25 milions d’euros creiem que és un molt bon inici per millorar el centre hospitalari”.

Des d’Esquerra també veuen “històric” que “per fi s’aconsegueixi iniciar el soterrament del pas a nivell de la via del tren malgrat que durant els 12 anys del govern de Marc Castells no ha estat possible” i ara “sí que ho serà”. Alhora recalquen la importància de rebre 9 milions d’inversió en millores pel tren.

Des d’ERC també destaquen els 40 milions per desdoblar la C-15 en el tram Igualada i Capellades, "que augmentarà la seguretat i la bona comunicació, així com els 8 milions aconseguit per desencallar la Ronda Sud" i asseguren que “la diferència entre anunciar-ho i fer-ho és important, ja que el 2017 Marc Castells va anunciar un auditori a Igualada i encara l’esperem. El que depèn de nosaltres, sí que passa”.

Els republicans expliquen que "el govern municipal no ha generat ni un sol pis de lloguer assequible a Igualada durant els 12 anys que porten governant” mentre que la Generalitat en un sol any “en construirà 24 a Igualada”. La diferència, segons ERC, “és més que evident i parla per si sola”.

Finalment des d’ERC expliquen que “mentre el govern de Marc Castells ha retallat la subvenció a la Mostra de teatre infantil i juvenil d’Igualada, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya hi ha destinat molts més recursos”.


3 Comentaris

p

polako

igualada

17 de febrer 2023.13:28h

Respondre

Sra. Alba Verges. a part del comentari del Sr. Jordi, que crec que es encertat, una puntualitzaciò.
Quan vas ser consellera de Sanitat no va fer quasi res per la qualitat de l’atencio al Hospital... Llegir més Igualada, i ara et omples la boca de milions. Quina barra.
Jo particularment estic esperant visites d’especialistes al Hospital Igualada de 2 messos per un problema de salut que em pot costar la vida. Això si que es patetic. Vas a urgencies i et tenen que ingresar per un problema cardiac i et fan esperar al box duran 24 hores. Això es molt patetic. Jo ho vaig viura em persona el Novembre passat
Alba Verges i Marc Castells, parin de fer demagogia i facin el favor de possarse les piles i treballar per la ciudadania i no per la seva butxaca.
Jo no els penso votar a cap dels dos. Son molt poc honestos.

g

gamon

17 de febrer 2023.12:47h

Respondre

Ull, Jordi !!!!!lLa Sra Verge, es de pocs numeros , i molte vervorrea, plooos inclosus
De totes formes Jordi , gracias, per ajudarnos a entendre el desgavell......

J

Jordi

Igualada

17 de febrer 2023.09:24h

Respondre

A veure, Alba Vergés, jo et faig un altres números, a veure com com ho veus o si em pots dir, tu que okupes la cadira de Laura Vergés al Parlament i tens accés al pressupost, si són certs o no.... Llegir més Me’ls passa un amic de confiança.

Cal pensar en l’Anoia i en la Vegueria Penedès com a conjunt, ja que no tot s’acaba a Igualada. Inversió territorialitzada - pressupostos de la Generalitat del 2023

Deixem de banda l’àmbit Metropolità, amb 4.916.897 hab. i l’Àmbit Pirineu Aran, amb 74.087 habitants, que no son significatives, analitzem les altres vegueries:

2ª Comarques Gironines 761.690 hab. = 156.6 M – 206 per habitant
3ª Camp de Tarragona 536.453 hab. = 112,4 M – 210 per habitant
4ª Penedès 497.764 hab. = 86,5 M – 174 per habitant
5ª Comarques Centrals 413.349 hab. = 114,3 M - 277 per habitant
6ª Ponent 365.289 hab. = 139,8 M – 383 per habitant
7ª Terres de l’Ebre 182.231 hab. = 56,4 M – 310 per habitant

La Vegueria del Penedès rep 86,5 milions d’euros, la xifra més baixa tant per habitant, 174 euros, com territorialitzada: el 4,82% de la inversió, tot i ser el 6,40% del total de la població catalana.

La inversió per càpita de la mitjana catalana és de 233, el que vol dir que la del Penedès és un 25% menys.

Doncs això. Segueixes amb tanta alegria com reivindiques al Marc Castells (a qui no votaré)?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.