TORNAR

Alba Vergés serà la candidata d'ERC a l'alcaldia d'Igualada

Formarà tàndem amb Enric Conill, que serà el número 2 de la llista

politica
Dimarts, 26 abril 2022. 08:26. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La vicepresidenta del Parlament i exconsellera de Salut, Alba Vergés, serà la candidata d'ERC a l'alcaldia d'Igualada a les pròximes eleccions municipals, que es faran el maig del 2023. La igualadina ho ha anunciat en una carta adreçada a la militància, signada conjuntament amb l'actual portaveu dels republicans, Enric Conill, amb qui formarà tàndem. La candidatura haurà de ser avalada per l'assemblea d'ERC Igualada que es farà en les pròximes setmanes.

Quan falta poc més d'un any per a les eleccions municipals, ja s'ha fet públic el nom de la primera candidata. L'actual vicepresidenta primera del Parlament, vicesecretària general de Partit Obert d'Esquerra Republicana, i exconsellera de Salut, Alba Vergés, encapçalarà la llista d'Esquerra Republicana a l'alcaldia d'Igualada en les pròximes eleccions l'any 2023, juntament amb l'actual portaveu d'ERC Igualada, Enric Conill com a número 2, per tal de formar un tàndem que permeti "millorar i transformar" Igualada. Aquesta decisió haurà de ser avalada per la militància del partit en una assemblea que es farà pròximament.

Alba Vergés i Enric Conill ho han anunciat en una carta adreçada a la militància, en què Vergés assegura que vol "ser la primera alcaldessa d'Igualada, aportant l'experiència de govern al servei de la meva ciutat, perquè m'estimo Igualada".

Vergés i Conill afirmen que volen "construir un projecte guanyador" assumint "el repte de construir la Igualada que vol tornar a ser una ciutat motor i protagonista del futur i ho fem amb molta il·lusió, ganes, energia i, sobretot, amb el millor equip".

En les darreres eleccions municipals ERC Igualada va obtenir els millors resultats en unes municipals igualadines, que li van donar 5 regidors. Enric Conill és l'actual cap de l'oposició del consistori igualadí. Amb aquest nou tàndem, els republicans volen "protagonitzar el canvi de govern municipal de la ciutat per tal de transformar Igualada, fer-la progressar i avançar perquè torni a ser una ciutat referent del país", després d'onze anys de governança de l'actual govern municipal. Alba Vergés ha manifestat que li "fa molta il·lusió liderar l'única alternativa possible al govern d'Igualada i fer-ho acompanyada de l'amic i company Enric Conill".

Els signants manifesten que cal afrontar les "necessitats" que té Igualada: "volem que el jovent es quedi a viure i, per tant, que pugui també treballar a Igualada. Tenim un atur per sobre la mitjana de la província de Barcelona i necessitem fer una reindustrialització per generar llocs de feina i crear oportunitats. Som la ciutat mitjana amb els impostos més cars de Catalunya i això no es reflecteix en més i millors serveis" u afegeixen que "hi ha un problema d'accés a l'habitatge a la ciutat, amb preus massa elevats" i que "hem de treballar per tenir unes molt millors connexions en transport públic". Finalment, també destaquen que "cal transformar la ciutat, decidir com creixarem, ja que tenim un planejament urbanístic del 1989 que el govern ha estat incapaç de renovar".

Alba Vergés vol ser la primera alcaldessa d'Igualada

A través de les xarxes, Alba Vergés ha assenyalat que "em fa molta il·lusió anunciar que faig un pas endavant presentant-me per ser la primera alcaldessa d'Igualada, aportant la meva experiència de govern al servei de la ciutat que estimo i fent tàndem amb l'amic i company Enric Conill".

Per la seva Banda, Enric Conill també ha explicat a les xarxes que "amb l'Alba Vergés hem decidit que ella sigui la candidata d'ERC a l'alcaldia d'Igualada fent, conjuntament, tàndem perquè aquest projecte sigui encara més gran, més fort i més guanyador."


9 Comentaris

J

Joan B

Igualada

2 de maig 2022.05:00h

Respondre

I si es posa a treballar una estona, demostra que sap fer algo i després, potser, algú pot pensar a votar-la? És increíble, la barra, seva i del partit: ara que es queda sense feina a BCN, porten... Llegir més el que queda al poble.

T

Toni

Igualada

4 de maig 2022.17:12h

Tranqui Joan B, tranquil.......que si guanya posarà a algun familiasr seu a algun departament inventat de no se que, i que ningu sap el que fa, ni res de res... aixó si....amb un bon sou, aixó... Llegir més sens dubte. I ella també a mirar de seguir cobrant sense fer res durants uns quants anys mes mentres es dedica a no fer gaire cosa. En fi ..... una altre part de la nostre contribució ciutadana a mantenir a gent que es fa dir ”politics” i que si miren la definició del que comporta en tenen ben poc o gens. Tranqui Joan B, millor que ens tranquilitzem que la cosa pinta , com pinta !!!!! Salut

M

Marià

Igualada

30 d'abril 2022.08:10h

Respondre

Carai Sr. Enric, tan de temps cuidan el ”cortijo” i ara venen els ”señoritos” i et posent al costat, es clar, aquesta noia que va ser incompetent total amb la gestió de la sanitària del... Llegir més covid (cal mirar les dades a nivell nacional), ara resulta que quedaria molt malament pasarla de consellera a regidora i cal possar la de cap de llista.
Be, resumint tampoc votaria ERC ens esteu ofegan a impostos per mantenir ”chiringuitos” es a dir poseu un impost de Co2 que he de pagar per contaminació pro no puc utilizar el cotxe per anar a Barcelona perquè contamina, AIXÒ SÍ QUE LI CAL UNA MANIFESTACIÓ, i no cal parlar si tens 1 moto i 1 cotxe, un dels 2 esta parat pro pro, carai resulta que tots 2 contaminen al mateix temps, paga i calla

B

BERTIN

28 d'abril 2022.12:27h

Respondre

Que pena de pais, esto se ha convertido en una empresa de colocación, los mas gandules, ineptos, y bocazas, siempre están apuntados, para seguir medrando
Esto es un quítate tu, que me pongo... Llegir més yo.
PATETICO!!!!!

M

Maria

Igualada

27 d'abril 2022.19:49h

Respondre

Estimada,
No votaré cap partit polític (encara que siguin comicis locals) que pacti i doni suport al govern espanyol repressor (govern del 155), que li aprovi els pressupostos i lleis injustes... Llegir més pels catalans i afavoridores per la casa reial i per augmentar la partida en armament, que aprovi inversions innecessàries com els JJOO en comptes de mirar pels seus ciutadans que pateixen els seu dia a dia amb tantes dificultats, que destinin menys recursos a salud i educació i que maltractin als sanitaris i professors que ho han donat tot, ...
No votaré cap partit polític que traiexi als ciutadans catalans i vulgui fer veure una altra cosa.
No acabaria, però hi ha centenars de motius que practica el seu espai polític i que trobo vergonyosos.
S’agrairia que no ens volguessin només per demanar-nos el vot i després s’obliden de nosaltres.
Espero que els meus conciutadans obrin els ulls i la ment d’una vegada.

K

Kim

Igualada

5 de maig 2022.07:42h

Signo tot el que has dit.

P

Pitus

27 d'abril 2022.19:17h

Respondre

La incompatencia está de moda a Catalunya ......
I nosaltres anan pagan...
Patètic.....

a

albert

igualada

27 d'abril 2022.11:44h

Respondre

Com a Consellera de Salut, no va fer gaire per Igualada i ara vol ser alcalde. Quina vergonya.
En quan a la creacio de llocs de treball, ja hi habia una consellera d’Industria i no va fer res per... Llegir més la Comarca, sino que no va retenir a Nissan. I ara la Sra. Verges que vol fer? Pena es el que fara.
Els que tenim edad de treballar amb 60 anys no tenim cap oportunitat a la Comarca de l’Anoia i no sera perque no tinguem experiencia en les nostres competencies. Sra. Vergues quina pena que em fa, nomes vol tenir la poltrona. Apa, a enganyar a un altre banda.

N

Nati

Igualada

26 d'abril 2022.11:39h

Respondre

Com a consellera va tancar la pediatria del CAP del passeig i ara vol presentar-se per Igualada? Doncs amb aquell full de serveis, que estigui ben lluny

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.