TORNAR

L'ANC Anoia demana que el Parlament "compleixi i proclami la República"

La presidenta de l’entitat espera que no hi hagi més girs de darrera hora

politica
Divendres, 27 octubre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Centenars d'anoiencs seran aquest divendres al migdia al Parlament. El president Carles Puigdemont ha convocat als alcaldes i, a més, al voltant del Parc de la Ciutadella s'hi esperen milers de persones vinculades a les entitats i partits independentistes.

En unes hores, el Parlament de Catalunya acollirà la votació sobre la independència. Les entitats sobiranistes esperen amb candeletes aquesta jornada després d'un dijous farcit de rumors que van fer pensar que el president de la Generalitat convocaria eleccions per esquivar l'article 155. La presidenta de l'Assemblea Nacional a l'Anoia, Concepció Ventura, espera que aquest divendres no hi hagi més maniobres: "hem estat pendents del Parlament tota la tarda i no sé si hi haurà més girs. No vull posar la mà al foc ara, perquè hi ha les esmenes del PSC-PSOE al Senat...". Entén que la postura de Puigdemont era "per cercar estabilitat" però remarca que "el mandat de l'1 d'octubre és clar: independència".

Un dels actes organitzats per l'ANC durant la campanya, a IgualadaVentura, amb diversos representants de l'ANC Anoia, serà a prop del Parlament aquest migdia. Afirma que "vaig viure amb nervis tot el dia, la convocatòria d'eleccions tal com es plantejava no era el que volíem. Estàvem molestos. Ha estat un dia de trucades, missatges, per whatsapp i telegram. Eren moments difícils. Només pensava que no ens podien humiliar així com així".

L'ANC confia en celebrar aquest divendres la declaració d'independència, malgrat les dificultats i entrebacs que posi l'Estat. Recorden que "no es poden repetir casos com els de Grècia, on Tsipras va organitzar un referèndum, el va guanyar i després no va aplicar els resultats. Recordem tot el que va passar l'1 d'octubre i les garrotades que van impedir que votés més gent. No es pot fallar".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.