TORNAR

Calaf renovarà més del 94% dels punts de llum del municipi

El consistori ha compartit el projecte del nou enllumenat públic amb la ciutadania

politica
Dilluns, 15 abril 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

El govern municipal de Calaf ha donat a conèixer aquest dimarts 9 d’abril en audiència pública el projecte de la renovació integral de l’enllumenat públic de la vila. La sessió informativa, oberta a la població i que va tenir lloc a la sala d’actes municipal Teresa Escolà i Torra, va servir perquè la ciutadania pogués tenir informació detallada de l’actuació prevista i fer arribar els seus dubtes i propostes.

Segons que van explicar l’alcaldessa, Montserrat Mases; el primer tinent d’alcaldia, Jordi Biosca, i l’arquitecte municipal, Esteve Niubó, el projecte implicarà una profunda transformació de l’enllumenat públic amb la substitució de 1.349 punts de llum dels 1.425 que disposa el municipi, així com la legalització de tots els quadres elèctrics. Els treballs, que van començar el dia 2 d’abril, permetran homogeneïtzar la il·luminació dels carrers del municipi i reduir la contaminació lumínica com a mínim en un 30%.

Des del govern municipal també s’ha avançat que la renovació de l’enllumenat esdevindrà un procés viu atès que, un cop conclogui l’execució del projecte, que es preveu que finalitzi el mes de setembre, es procedirà a analitzar el resultat final i s’actuarà allà on es consideri adient per garantir la seva correcta implementació i la seguretat de la població.

Inicialment, el cost del projecte s’elevava a 1.449.047,61 euros que es finançaven en bona part mercès a l’obtenció d’una subvenció procedent dels Fons Next Generation de la Unió Europea d’1.231.690,46 euros. Un cop lotificat el projecte, però, la factura final ha baixat a 1.059.327,47 euros, anant el 85% total a càrrec de la UE.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.