TORNAR

Canvi de líders en el panorama europeu

7 dies de mercat

politica
Dilluns, 14 novembre 2011. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Com gairebé cada setmana, nous dubtes sobre la crisi de deute a Europa, amb un fort increment de les primes de risc de deute italiana (superant els 600 punts) i el bo francès, els 167, amb el mateix diferencial respecte al bo alemany que el bo italià fa mig any, beneficiant com a efecte col·lateral al deute dels EUA i Alemanya.

No obstant això, la successió de Berlusconi per Mario Monti, així com el nomenament de Papademos a Grècia, van ser acollits molt positivament pels mercats, amb un comportament generalment positiu.

Aquests moviments d'anada i tornada s'han reflectit en un comportament mixt en els mercats, tancant lleugerament en negatiu índexs com el Nasdaq o l'Ibex, mentre que l'Eurostoxx o el Dax alemany mostraven un comportament més positiu.

El BCE ha incrementat l'import de la compra de deute públic setmanal. Fins ara, s'han comprat 183.000 milions d'euros.

Per la seva banda, el Banc d'Anglaterra no ha efectuat modificacions ni en el volum de compres, ni en els tipus oficials que continuen en el 0,50%.

Aquesta setmana estarem atents a dades com el PIB alemany, per al qual esperem una millora des de l'última referència, l'IPC del Regne Unit, així com l'IPC de l'Eurozona , que es mantindria en el 3% en taxa interanual, sent la taxa subjacent (sense energia o alimentació) de 1,6%.

Així mateix, continuarem atents a l'evolució del deute francès, especialment si comença a mostrar una conducta similar a exemples anteriors com el deute italià, el que seria un senyal de preocupació.

Miquel Bernadí Llucià

Dept Suport Inversions

CatalunyaCaixa Inversió S.G.I.I.C

Tlf: 93 484 78 52


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.