TORNAR

David Alquézar: 'Els Ajuntaments de Tous, Bellprat i Argençola estem impulsant una Mancomunitat de Ponent'

Entrevista a l'alcalde de Tous

politica
Divendres, 11 novembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Després de quatre anys a l’Alcaldia de Sant Martí de Tous, David Alquézar va revalidar el seu càrrec el passat 22 de maig obtenint la majoria absoluta al consistori I dos regidors més que la candidatura anterior. Amb la llei de barris per desenvolupar però amb la prudència que la situació econòmica exigeix, respon el qüestionari que anoiadiari•cat ha preparat a tots els alcaldes de la comarca en motiu de l'estrena del nou mandat i coincidint amb la celebració de la Festa Major del seu municipi.

L'equip de govern de St Martí de Tous

Quines seran les principals línies d’actuació del seu govern?

Sempre hem cregut, i ja va ser així en l’anterior legislatura, que s’ha de treballar de manera ordenada i planificada marcant objectius ambiciosos però reals, i que aquesta planificació s’ha d’explicar i consensuar amb participació ciutadana. La situació econòmica no farà possible grans inversions i aquelles planificades molt probablement veuran endarrerida la seva finalització. Marcar aquest pla d’etapes i explicar-lo serà la primera gran tasca del consistori.

Com a actuacions més destacades d’aquesta legislatura que comencem seran aquelles obres ja previstes en el desenvolupament de la llei de barris del nucli antic, no oblidem que Sant Martí de Tous té per desenvolupar tot un seguit d’actuacions amb finançament consolidat que han de permetre una revitalització del nucli històric. D’aquestes destacaria per la seva importància la reurbanització del carrer Major i la rehabilitació de l’edifici de cal Frarès que ens permetrà per exemple ubicar-hi el Centre de Dia entre d’altres serveis.

Voldria destacar, perquè donem molta importància a l’opinió dels veïns, que en breu s’iniciaran els processos de participació ciutadana de tots els projectes del nucli antic, i els convido a participar-hi activament.

Quines diferències hi haurà respecte l’anterior mandat?

Com a Alcalde em mostro molt il·lusionat i amb més empenta que mai per afrontar aquesta propera legislatura, que donada la situació econòmica del país serà encara més difícil que l’anterior.

Tous té un equip de regidors i regidores amb empenta i preparació que dedicaran tots els seus esforços a millorar i fer més eficient l’Ajuntament i els serveis que s’ofereixen al poble.

Aquesta propera legislatura ha de ser la legislatura de la racionalització de la despesa, hem de trobar fórmules per oferir els mateixos o millors serveis als veïns de Tous, a la vegada que minimitzem la despesa municipal. En aquest sentit, estem treballant en varies iniciatives que van encaminades a crear oportunitats de negoci que a la vegada suposin una millora del servei, noves fonts d’ingressos pel municipi o serveis més propers. Per exemple el futur Centre de Dia, on l’Ajuntament cedirà l’espai i la gestió a una empresa privada a traves d’un concurs públic, si aquesta nova empresa la creen veïns de Tous, encara millor. Aquest només és un exemple de les iniciatives per millorar o augmentar els serveis a disposició dels veïns sense augmentar despesa pública tot oferint-los a uns costos raonables.

Com pensa dinamitzar l’economia del seu municipi?

En aquesta passada legislatura ja vam iniciar un seguit de línies d’actuació per dinamitzar turísticament i econòmicament el municipi, establint una línia de col·laboració directa amb les petites empreses del poble i fomentant la creació de l’Associació d’Empresaris i Comerciants de Sant Martí de Tous, l’AECOM. Associació que aquest any ha estat present a la Fira d’Igualada acompanyada també per l’Ajuntament, acció que ha tingut una molt bona acollida.

Continuarem apostant perquè la comarca, i també el país, redescobreixi la joia amagada de l’Anoia, que és Sant Martí de Tous i a la vegada potenciarem els serveis i productes del poble, oferint tot el nostre suport i realitzant actuacions conjuntes amb l’AECOM.

En temps de crisi com l’actual, cal que el seu municipi estableixi vincles (administratius, de gestió, de serveis...) amb els del seu entorn per mirar d’estalviar costos?

L’Ajuntament de Sant Martí de Tous, conjuntament amb el d’Argençola i el de Bellprat, està impulsant la creació de la Mancomunitat de Ponent, que en breu ha de ser una bona eina per compartir recursos, trobar-ne de nous i establir vincles de col·laboració imprescindibles donada la situació econòmica. En aquest sentit, aquesta iniciativa ja està molt avançada i esperem que pugui ser una realitat a primers de l’any vinent.

Demani 3 coses a l’alclade d’Igualada i/o al president del Consell Comarcal

Al President del Consell Comarcal li demanaria que potenciés iniciatives que tinguessin per objectiu millorar l’eficiència de la gestió econòmica als petits municipis, per exemple, que estructurés una línia de treball que actués de central de compres propera.

Per exemple, des de petit material consumible d’ús bàsic, a qualsevol altre línia de treball, realitzant una tasca d’interrelació coordinada entre les diferents accions de cada municipi, culturals, tecnològiques,... per afavorir la compra integrada de diferents subministraments o serveis.


1 Comentaris

A

Albert Rossell

Igualada

11 de novembre 2011.11:07h

Respondre

Srs. Alcaldes d’arreu,

Els alcaldes i els ajuntaments no fan lleis i per tant no podeu parlar de ”legislatures” quan us referiu a ”mandats” municipals. #alguhohaviadedir

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.