TORNAR

Castells defensa que el Pla Director de la Conca és necessari "per a tots els municipis"

L’alcalde igualadí manifesta també que ”hi ha matisos a debatre”

politica
Divendres, 27 setembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El govern igualadí ha fet balanç aquesta setmana dels seus primers 100 dies. En aquesta trobada amb els mitjans, l'alcalde Marc Castells va parlar d'un tema sempre polèmic: el futur de la zona de Can Morera, a Òdena, i el Pla Director Urbanístic de la Conca d'Òdena.

La presentació de l'avenç del Pla Director Urbanístic de la Conca d'Òdena (PDUCO) és qüestió de setmanes. Així ho explicava el batlle d'Igualada Marc Castells que avançava que amb aquest document la ciutat comptarà amb 90.000 metres quadrats nous de superfície industrial. Amb tot, l'eix del debat d'aquest PDUCO són les afectacions a Can Morera, un espai preeminentment agrari i intacte que hi ha a l'Espelt, i que gran part dels veïns així com l'Ajuntament d'Òdena no volen que passi a ser industrial. Castells manifesta que "Igualada i comarca necessiten sòl industrial de gran magnitud". Admet que "hi ha matisos que cal debatre" però que el PDUCO és "necessari" per a tots els municipis.

L'oposició al pla, al territori, s'ha articulat entorn l'entitat Per la Conca i Unió de Pagesos. Hi ha també esdeveniments com la Gran Pagesada, organitzats des de l'Espelt, que reivindiquen mantenir intacte Can Morera. Des de fa uns mesos, l'Ajuntament d'Òdena és contrari al pla, amb el nou govern de Fem Òdena amb el suport extern d'Òdena a Fons. Castells, per la seva part, afirma que "la proposta que farà el Departament en aquest avenç ens agradarà a tots". I que "com podrem permetre que es creïn serveis si no podem tenir el sòl industrial de gran format?".

L'alcalde d'Igualada es refereix a la instal·lació d'empreses a Can Parera, a Castellolí, "on ja hi ha obres" i "en breu s'hi instal·larà FRIME" com a exemple de les implantacions industrials a la Conca. Afegeix que "mirarem d'estirar la resta de batlles" a posicions de consens sobre el polígon. Sobre el debat conclou que "ara mateix, hi ha més superfície boscosa que en època romana". 


2 Comentaris

C

Carles

Igualada

27 de setembre 2019.12:16h

Respondre

Ens volen vendre que les empreses de logística són bones per la Conca. Aquestes empreses ocupen un gran espai de sòl, tenen molt pocs treballadors i sense qualificació (que vol dir sous massa... Llegir més baixos) que a la a curt termini acabaran sent desplaçats per robots. Es perdrà riquesa medio-ambiental a canvi dels pocs diners que puguin donar la requalificació dels terrenys i els miserables imposts que pagaran aquestes grans naus.

I a més a més no és que siguem una comarca gaire ben comunicada. Sense vies de tren per a mercaderies, amb una autovia sobresaturada i amb un estat bastant precari malgrat el maquillatge que li van fent amb l’asfalt. De debò algú vindrà a la Conca tenint aquesta situació?

j

josep

igd

27 de setembre 2019.11:13h

Respondre

La frase estrella: ”ara mateix, hi ha més superfície boscosa que en època romana”. Si fos conscient del que està dient ... callaria. Dient això el Sr Castells fa el ridícul. Primer perquè... Llegir més no hi ha dades que demostrin que en l’època romana hi havia menys boscos. Segon perquè la importància relativa dels boscos ha canviat ara que tenim un problema d’excés d’emissions de CO2. I tercer, perquè demostra que no en té ni idea que la capacitat d’un territori d’admetre més urbanització de manera mínimament sostenible no s’estima en metres quadrats de bosc sinó amb indicadors molt més elaborats com el deute ecològic que inclou el càlculs de l’empremta ecològica i la biocapacitat, i a Catalunya aquests indicadors són negatius.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.