TORNAR

CiU anuncia un Consell Assessor d'experts per vetllar per les finances municipals

Castells arrenca la campanya amb aquesta proposta #AD24M

politica
Dimarts, 5 maig 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

El partit majoritari del govern d'Igualada va començar ahir a la tarda els actes de campanya. Marc Castells va engegar anunciant un Consell Assessor "independent" en matèria de finances per "allunyar la possibilitat que després de nosaltres" hi hagi un ajuntament que sobreendeuti la ciutat

L'alcalde d'Igualada va entrar en campanya ahir anunciant la creació d'un Consell Assessor en matèria de finances, "format per personalitats independents i que no estaran remunerades". Aquest ens -del qual encara cal valorar el nombre de persones que el formaran- tindrà la finalitat de vetllar per evitar el sobreendeutament de l'Ajuntament d'Igualada, sigui quin sigui el seu color. Castells assenyala que així s'evitarà que si el govern canvia de mans en un futur, els nous inquilins de l'Ajuntament "puguin portar-nos a la mateixa situació que ens vam trobar", en referència implícita a "l'herència" del deute de l'Entesa que esmenta de manera recorrent.

Castells, ahir, davant la nova Escola d'EnginyeriaAcompanyat de diversos membres de la candidatura convergent, l'actual batlle insistia en "no tornar al sobreendeutament" i -parlant implícitament de les empreses municipals- "no tornar al model de Reus". Promet "disminuir més els dies que tardem a pagar als proveïdors. Vam passar de 240 dies a 60. Ara els reduirem més". Un altre vèrtex de la primera roda de premsa de la candidatura, el Campus Universitari. La federació posa sobre la taula "augmentar fins al 15% els estudiants de fora de l'Estat espanyol" en el marc d'un esforç de projecció internacional que ja "s'ha fet i s'està fent i té fruits com que moltes ciutats volen adoptar el format de l'Urban Running Show".

En l'apartat internacional, Castells referma la intenció de crear una regidoria específica de Projecció Exterior i Internacionalització, a més de recordar que la capital anoienca té un pla en aquest àmbit sufragat amb diners de la Diputació. Així, preveu la confecció d'un projecte de dinamització comercial d'abast "europeu" que es coordinarà amb altres ciutats de la Unió. 


11 Comentaris

R

Ramona

5 de maig 2015.23:19h

Respondre

ja sé que no té res a veure, però demostra -a tall de ”risa”- som... Llegir més són:
http://www.elconfidencial.com/espana/2010-07-06/dirigentes-de-cdc-admiten-que-pagaron-una-gira-de-la-cantante-nuria-feliu-con-dinero-del-palau_421769/

a

aaqualata

5 de maig 2015.15:38h

Respondre

El Consell d’experts ja existeix:
- Els Regidors ( voluntat popular)
- Secretari i Interventor ( voluntat académica)
- Funcionaris ( idem)
I complir la llei.

Aquesta idea, que no es nova,... Llegir més pot servir com a ”assessors” d’experts en diferents temes; evidentment consultiu i no retributiu. En el fons TOTS els ciutadans són Assessors i Experts. Saben el que necessiten i volen. I els polítics han de ser el més justos possibles per satisfer les seves necessitats ”JUSTES”.

Nota: si hi hagués un consell d’ experts vinculant, caldria un altre consell d’experts per controlar al primer consell. I així...

m

mariona

5 de maig 2015.17:35h

Et Felicito aqualata, amb els raonaments justes, has posat en evidencia, la falta de base, de la proposta del castells.
”Demagògia pura i dura” i sense cap ni peus.!

Lo de... Llegir més la dinamització comercial d’abast ”europeu” que es coordinarà amb altres ciutats de la Unió, i pagat per la Diputació, no te preu, i a estat la cirereta que adorna el pasteeel.
( La teva nota final, no te desperdici!!!!!!!!!!)

A

A veure qui la diu mes grossa!

5 de maig 2015.11:47h

Respondre

Per favor, prou de dir bajanades! Pro on a arribat aquest noi? Pro que diu ? que es pensa qui es ?, el dia que perdi les eleccions, qui fera complir els seus deliris de estadista.
Qui avalara... Llegir més aquest consells de espers, el castells?. Un economista , frustrat que no va passar ni del segon any.
La teva nova ocurrència, catells, hem recorda, la de ” Signaré un decret, anul·lant el pessimisme”, no mes et faltava dir, ”despres de mi, el caos”
Marc, lo teu es greu!!! Lo que has de fer, per començar a quadra els comptes, es baixar-te el sou!

i

igualadu

Igualada

5 de maig 2015.19:17h

Pero si no cobra ni cinc centims de l’ajuntament home !!!

r

ramon

5 de maig 2015.20:41h

Pro deu cobrar 6.000 + Complemeeeeens de la Diputació i ves a saber.........Oi ?
Sols faltaria que edemes cobres del Ajuntament!
Prou de marejar la perdiu, Igualadí!!!!!!!

J

Joan Giner ITV "el Gineret"

Igualada

5 de maig 2015.10:16h

Respondre

Uns quants més a mantenir!

M

Mohamed Vidal

5 de maig 2015.08:31h

Respondre

Per cert, quants estudiants té aquest Campus Universitari? 20, 30... ?
calia fer aquest edifici?

aquí huele a sufre!

a

alberto

5 de maig 2015.12:03h

Crec lo mateix que tu Mohamed, a mes a mes de ”oler a azufre, huele a Fum,Fum, Fum”.

També com a ciutadà, m’agradaria saber, quans alumnes estant matriculats al ” Campus... Llegir més Universitari”, tant de bo siguin mols, no me agradaria tindre una sorpresa, ja que amb el castells s’ha de anar amb cura, molt bla,bla, bla i poca cosa mes.

i

igualadí

5 de maig 2015.15:35h

Més de 200. Ai santa ignorànica ...

j

j.r.e.

5 de maig 2015.07:20h

Respondre

La proposta de CiU creant un Senat d’ experts es una excelent noticia. Esperem que la facin extensiva a tots els ambits Social. Esportiu Cultural Mobilitat etc Un gobern que escolti en ls... Llegir més aplicacio i gestio dels presupostos es un gobern que tindra l estima dels ciutadans i per tant tot el seu reconeixement .
Esperem tot no quedi en en el sac de les bones intencions electoralistes I ojala es trenqui aquell malefici tan nostre de ”millor no escolta no fos que tinguessin la rao”

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.