TORNAR

CIU d’Igualada demana a l’Estat 4,5 milions d'euros per diferents projectes

Es demanen 2 milions d'euros pel 4DHealth i un milió per la Igualadina Cotonera

politica
Dimecres, 6 novembre 2013. 15:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Convergència i Unió ha presentat esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any 2014 i, entre les diferents propostes que afecten Igualada i la comarca de l’Anoia, el grup parlamentari sol·licita diversos projectes per valor de 4.500.000 € en l’àmbit de l’impuls industrial, comercial, cultural i en la innovació a la ciutat d’Igualada.

Projecte del 4D Health

Des de CiU s’ha cregut convenient demanar al Ministeri d’Educació, Cultura i Esport una esmena de 1.000.000 € per tal de seguir els treballs per garantir la rehabilitació total de l’edifici La Cotonera. Aquest any, l’ajuntament d’Igualada ja ha pogut dur a terme els primers treballs de consolidació de l’edifici, considerat Bé d’Interès Local i Bé d’Interès Nacional, gràcies a una subvenció de mig milió d’euros concedida pel Ministeri de Cultura. En aquesta primera fase dels treballs s’ha pogut reforçar l’estructura, renovar la coberta superior, condicionar el pati exterior, assegurar les finestres i cornises i, finalment, retornar a la seva façana els seu color vermellós original. També s’ha pogut arranjar part de la seva planta baixa per a facilitar-hi un accés limitat. La voluntat de Convergència i Unió, però, és poder disposar de més recursos per a seguir recuperant aquest espai per la ciutat.

En les esmenes introduïdes es demanen també dos milions d’euros al Ministeri d’Economia i Competitivitat per a completar el centre d’innovació i simulació en salut 4D Health. Aquest centre, que ja ha vist enllestida la seva primera fase d’obres a l’edifici de l’antic hospital del Passeig Verdaguer i que actualment es troba en fase de proves prèvies a la seva posada en marxa, permetrà la preparació de professionals de diversos àmbits del sector de la Salut. Podrà servir també de banc de proves de noves tecnologies del sector sanitari, en un projecte pioner a tot l’Estat i al sud d’Europa.

L’impuls de dos dels sectors industrials cabdals a la capital de l’Anoia, com són el tèxtil i el dels curtits de pell, centren el tercer bloc de demandes de Convergència i Unió al govern central. Per això, s’han demanat al mateix ministeri 300.000 Euros per a la internacionalització del projecte ‘Igualada Capital Europea de la Pell de Qualitat’, una iniciativa considerada fonamental per a dotar de més competitivitat el sector i poder captar inversions, i 500.0000 Euros més que haurien de contribuir a la creació d’una nova Càtedra d’Innovació en Teixits impulsada per l’ajuntament i la Fundació per a la Innovació Tèxtil FITEX. Aquests dos sectors són dos sectors a potenciar en l’activitat industrial a la capital de l’Anoia.

Finalment, el quart bloc que ha focalitzat les esmenes presentades per CiU, ha estat el del comerç de qualitat i proximitat. Per això, s’han sol·licitat 700.000 Euros per a l’impuls dels eixos comercials d’excel·lència a la ciutat. Marc Castells, president local de CDC i alcalde d’Igualada per CiU, assegura que “amb aquesta inversió es podrà fer realitat més ràpidament l’objectiu de convertir Igualada en una gran capital comercial de la Catalunya interior”.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.